Ingenjörer till Silex för uppdrag i Kina!

Plats
Järfälla (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 22 februari 2018
Ref:
49117
Kontakta
Joacim Jonasson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Unik chans till en internationell karriär!

Silex Microsystems är ett av Sveriges mest högteknologiska företag och världsledande inom sitt område och vi söker nu 10 ambitiösa och karriärsugna ingenjörer med siktet inställt på en internationell karriär. Du erbjuds intressanta arbetsuppgifter och spännande utmaningar som kan boosta din fortsatta karriär.

Välkommen med din ansökan redan idag. Urvalet sker löpande.

545_100191.jpg

ARBETSUPPGIFTER
Silex, som är ett renodlat MEMS foundry, befinner i en högexpansiv fas och bygger en ny volymproduktionsanläggning i Peking, Kina. Till denna uppgift sökes 10 ingenjörer som kommer utbildas till att axla en central roll i interfacet mot huvudfabriken i Sverige.

Kina är en av Världens snabbast växande ekonomier och gör stora investeringar för tillverkning av sensorer för ”internet of things”.

Under ett första år på Silex i Järfälla kommer du att lära dig grunderna inom MEMS tillverkning genom att hands on vara en del av tillverkningsteamet. Din tid kommer att tillbringas dels i Silex moderna renrumsfab samt även hos Silex utrustningsleverantörer runt om i Världen. Efter det första året i Sverige kommer stationeringen att bli i Peking där uppgiften blir att under en tvåårsperiod sätta upp en fungerande tillverkningsprocess tillsammans med lokalt rekryterade ingenjörer. Då uppdraget är slut väntar spännande utmaningar på något av koncernens kontor i Sverige, USA eller Kina.

UTBILDNING OCH ERFARENHETER
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör med en examen i Teknisk fysik, Materialteknik, Elektroteknik eller liknande. Några års erfarenhet av arbete med liknande högteknologisk utveckling är meriterande.

Som person är du driven och självständig med ett fokus på teknisk problemlösning. Du har lätt att ta in komplex teknisk information och är strukturerad. För att lyckas i rollen behöver du vara effektiv, praktiskt lagd och ha förmåga att leverera i tid med precision. Då rollen också innebär kundkontakt och samarbeten internt och externt, är du kommunikativ och social.

Du som söker talar engelska flytande. Språkkunskaper i svenska och kinesiska är inget krav men meriterande. Utbildning i mandarin kommer att erbjudas som en del i programmet. Vi söker alltså dig som kan tillbringa två år i Kina med allt vad det innebär gällande familjesituation mm.

OM SILEX MICROSYSTEMS AB
Svenska Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass som används i mobiltelefoner, datorer, fordon och medicinsk utrustning. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 350 Mkr och har ca 130 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001:2008. Läs gärna mer på www.silexmicrosystems.com