HR-chef till Södertörns högskola

Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 25 februari 2018
Ref:
596-1.6.1-2018
Kontakta
Hans E Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

hr-chef_sodertorns_hogskola.gif

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Vill du vara en del av en stimulerande och kunskapsintensiv verksamhet som vill bidra till en hållbar samhällsutveckling genom forskningsframsteg, bildning och kritiska samtal om vår tids stora frågor?

Vill du utveckla både kultur och struktur i en organisation?
Södertörns högskola är ett expansivt, dynamiskt och utvecklingsorienterat lärosäte som går en spännande framtid till mötes med en stor bredd av uppdrag och uppgifter. Din roll som HR-chef blir att bidra till att HR-arbetet tar nästa steg och ytterligare bidrar till högskolans utveckling i stort. Du bidrar till att upprätthålla och utveckla en förtroendefull relation med arbetstagarorganisationerna. Du rapporterar till förvaltningschefen och arbetar i nära samverkan med högskoleledningen. Som HR-chef leder du och utvecklar Personalavdelningen. Detta innebär ett starkt fokus på att leda avdelningen in i framtiden för att professionellt stödja ledningen och organisationen med ett brett spektrum av HR-frågor, både strategiska och operativa. Till din hjälp har du ett 12 personer starkt team som med djup kunskap och högt engagemang bidrar till högskolans utveckling.

Du har en akademisk utbildning och gedigen ledarerfarenhet, gärna i en komplex och större organisation, där du arbetat strategiskt såväl som operativt med HR-frågor och skapat både förtroende, utveckling och resultat.

Din förmåga att navigera och driva frågor med både tydlighet, integritet och diplomati blir en viktig framgångsfaktor i rollen. Att ytterligare stärka kvalitet och utvecklingskraft för HR-frågorna i organisationen genom att fånga upp verksamhetens behov och omsätta det i effektiva och välfungerande processer och samarbeten kräver en förtroendefull samverkan, helhetssyn och förmågan att anpassa ledarskap och kommunikation till både individ och situation. Vi ser gärna att du är skicklig på arbetsrätt, har erfarenhet av att utveckla samverkan inom statlig sektor, kan arbeta konstruktivt med att utveckla lönebildning och dess processer, har kunskaper om arbetsvillkoren i akademin, samt har erfarenhet av att stödja chefer som arbetar deltid på uppdrag.

Låter detta intressant?

Vi erbjuder dig en stimulerande roll i en dynamisk och utvecklingsinriktad miljö på väg mot en spännande framtid!

Anställningen
Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 25 februari 2018

Ytterligare upplysningar 
Hans E Andersson, förvaltningschef, e-post: hans.andersson@sh.se tfn: 08-608 4071

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: Antonia Ribbing, tel: 070 -602 87 61, antonia.ribbing@sh.se
ST: Jonatan Spejare tel: 08 -608 40 94, jonatan.spejare@sh.se
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 84, henry.wolling@ki.se

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan.

Välkommen med din ansökan!