Fastighetsingenjör - styr och regler - SGA Fastigheter

Rekryterare
SGA Fastigheter
Plats
Globen, Stockholm
Annonserat
den 2 februari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Kontakta
Camilla Engström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter) ägs till 100 procent av Stockholm Stadshus AB, Stockholms stad. Huvuduppdraget för SGA Fastigheter är att äga, förvalta och utveckla arenorna i Globenområdet. Det innebär bland annat att vi tillhandahåller lokaler och anläggningar för evenemang samt deltar aktivt i samarbeten med andra aktörer för att öka Globenområdets attraktionskraft och förser arrangörerna med arenor som möter framtidens behov inom idrotts- konsert och företagsverksamhet. Verksamheten omfattar Tele2 Arena, Ericsson Globe inklusive SkyView, Hovet, Annexet samt nöjesdestinationen Tolv Stockholm. Arenorna hyrs ut på långsiktiga hyresavtal till Stockholm Live AB som bedriver evenemangsverksamheten i arenorna.  

SGA Fastigheter kan erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst i en inspirerande och fartfylld miljö. Vi är ett litet och självständigt bolag med en mycket god teamkänsla. Vi erbjuder dig en möjlighet till spännande upplevelser i vardagen, kontinuerlig vidareutbildning och en kreativ påverkansgrad i det egna arbetet.

Hos oss arbetar du mycket nära våra hyresgäster och är lyhörd för deras behov. Vi har ett serviceinriktat förhållningssätt och ser det som en självklarhet att utveckla vår verksamhet och våra fastigheter i nära samspel med hyresgästerna utifrån ett affärsmässigt perspektiv. Att arbeta hos oss innebär att du måste tycka om att ta ansvar, ta egna initiativ och ha förmågan att arbeta självständigt och i samråd med dina medarbetare. Arbetet innebär dagliga kontakter med våra hyresgäster, underleverantörer och medarbetare och därför är det mycket viktigt att du är en utåtriktad person som tycker om att etablera goda relationer.

Arbetet innebär att vara fastighetsingenjör med en bred fastighetskompetens samt en specialistkompetens inom ett eget ansvarsområde.

Förutom dina arbetsuppgifter har du även ett gäng utomordentliga och kompetenta kollegor som gör varje dag till en upplevelse. Ditt uppdrag innebär huvudansvaret för drift och underhåll av våra styr- och reglersystem samt DHC. Dessutom medverkar du som representant för fastigheterna vid evenemang.

Dina arbetsuppgifter:

 • Beredskap samt jour på plats vid evenemang enligt schema
 • Medverka vid samordning under dagvecka
 • Ansvara för utveckling inom ditt område dvs initiera projekt och ta fram beslutsunderlag
 • Budgetansvar
 • Ansvara för att beslutade underhålls- och investeringsprojekt inom ditt ansvarområde genomförs
 • Medverka vid upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LOU
 • Ansvara för elanläggningar med inriktning mot styr och regler
 • Ansvara för insamling och kontroll av förbrukningssiffror inom ditt ansvarsområde samt ge förslag till energisparåtgärder
 • Övriga arbetsuppgifter inom avdelningen

Ansvarsområden

 • Ansvara för våra styr- och reglersystem samt DHC
 • Styr och regler system inom fastigheterna
 • Kommunikation med DHC
 • HMI-, instrument
 • PLC programmering
 • Ducar
 • Servrar
 • Switchar
 • CCTV-system
 • Säkerhetssystem, låssystem etc
 • Telefoni
 • Bolagets IT-system, systemansvarig

Din erfarenhet och person:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet men har också några formella krav på din tidigare erfarenhet.

Vi vill bl.a. att du är högskoleutbildad/har relevant utbildning inom styr och regler eller data, it, gärna med fördjupning inom fastighetsteknik. För att klara jobbet tror vi att du har minst fem års erfarenhet av Industriell el- och automation PLC-, HMI-, instrument- och reglerteknik, apparatskåp, styr- och drivsystem, styr och regler/ventilation/energioptimering och därmed en bra övergripande teknisk förståelse gärna med erfarenhet från fastigheter.

Du har goda datakunskaper (inkl MS Office) samt mycket goda kunskaper i våra digitala styr- och övervakningssystem. Kunskap inom och förståelse för logik inom PLC programmering i fastigheter.

Naturligtvis har du en god administrativ förmåga, är strukturerad och har bra datakunskaper samt mycket goda kunskaper i digitala styr- och övervakningssystem. Har du dessutom kunskap inom och förståelse för logik inom PLC programmering i fastigheter är det ett stort plus.

Då du kommer beställa arbeten av konsulter och entreprenörer är det viktigt att du är pedagogisk med en god kommunikativ förmåga, i såväl skrift som i tal. Eftersom vi verkar i en internationell miljö har du även bra kunskaper i engelska.

Du är driven och nyfiken, van vid att ta egna initiativ och att självständigt driva arbetet framåt för att nå resultat men uppskattar och bidrar mer än gärna till en god laganda.

SGA Fastigheter arbetar för jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och vi ser gärna både manliga och kvinnliga sökanden av olika etnisk tillhörighet till tjänsten.

Tjänsten, som är på heltid, är en tillsvidarebefattning och skall tillsättas omgående. Placering är på vårt kontor i Globen.

Schemalagd arbetstid (mån-sön), årsarbetstid, beredskap ingår i tjänsten.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som fastighetsingenjör styr och regler passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar SGA Fastigheter med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera din CV på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 18 februari 2018.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Engström på camilla.engstrom@fasticonkompetens.se eller på 0709-400 203