Skolöverläkare till Kalmarsunds gymnasieförbund

Plats
Kalmar (Kommun) (SE)
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 4 mars 2018
Kontakta
Christian Sandahl
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Skolöverläkare med verksamhetsansvar

Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuder en mångfald av utbildningar. Våra skolor kännetecknas av en trygghet och en inkluderande miljö. Vi ligger långt fram i utvecklingen och kombinerar IT med modern pedagogik. Tillsammans skapar detta fler möjligheter för dig- och din framtid. Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund med uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Förbundet söker nu en skolöverläkare med verksamhetsansvar för elevhälsans medicinska insats (EMI). Verksamheten omfattar cirka 3300 elever. Skolöverläkaren arbetar förbundsövergripande och är organisatoriskt underställd verksamhetsområdeschefen.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: 1 augusti 2018, eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse. Under förutsättning av att erforderliga beslut fattas kommer tjänstens innehåll att utformas som ovan.
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter
Elevhälsan samverkar med skolans pedagogiska personal i det övergripande hälsofrämjande och förebyggande arbetet för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Elevhälsan ska dessutom bistå skolledning med information, råd och utredningar i frågor som har betydelse för elevernas lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsan samverkar även med landstingets hälso- och sjukvård, kommunens socialtjänst, ungdomsmottagningar och tandvård. Som skolöverläkare blir du verksamhetschef för elevhälsans medicinska insats (EMI) som verkar utifrån gymnasieförbundets övergripande mål -att skapa en miljö som möter varje elev i sitt lärande och som tar sin utgångspunkt i att alla ungdomar har styrkor. Verksamhetschefen ansvarar för att tillgodose en hög patientsäkerhet, god och säker vård, god kvalitet och kostnadseffektivitet samt att det finns rutiner för det systematiska kvalitetsarbetet. Med sin medicinska kompetens medverkar skolöverläkaren även i det kontinuerliga arbetet med verksamhets- och kompetensutveckling liksom i systematisk utvärdering av verksamheten. Tillsammans med samordnande skolsköterska leder skolöverläkaren yrkesnätverket för EMI som är ett forum för erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling. Som skolöverläkare arbetar du även som medicinsk konsult för varje elev med medicinska/psykosociala svårigheter som hindrar elevens inlärning för att nå skolans kunskapsmål. Skolöverläkaren är också medicinskt ansvarig inom gymnasieförbundet och har ansvar för generella läkemedelsdirektiv, vaccinationsordinationer samt Lex Maria-anmälan.

Kvalifikationer

  • Legitimerad läkare med specialistutbildning • Dokumenterat god samarbetsförmåga • Kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ • God förmåga att skapa bra relationer och inge förtroende Meriterande: • Specialistkunskap inom inriktningarna allmänmedicin eller barn- och ungdomsmedicin • Flera års arbetslivserfarenhet • Erfarenhet från arbete med barn och ungdomar i skolmiljö

Kontaktpersoner

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018-03-04

Läs gärna mer om Kalmarsunds gymnasieförbund på vår hemsida www.gyf.se. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser eller rekryteringstjänster.