Fastighetsdirektör - Fortifikationsverket

Plats
Eskilstuna / Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 11 mars 2018
Ref:
3709802609
Kontakta
Jeanette Wretman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Fortifikationsverket har regeringens uppdrag att se till att försvarssektorn har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Det innebär att vi har ett varierat fastighetsbestånd och förvaltar allt ifrån kontorslokaler, verkstäder och enkla kallförråd till flygfält, berganläggningar, och stora skjutfält. Utöver det ingår ansvaret för olika nyttjanderätter för jordbruk, jakt och fiske.

Vill du ansvara för en av Sveriges största och mest spännande fastighetsbestånd?

Vi erbjuder
Fortifikationsverket befinner sig just nu på en spännande och resursstark utvecklingsresa med omfattande satsningar. Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Vi jobbar för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi söker dig som vill ha det övergripande ansvaret att strategiskt och framåtsträvande säkerställa att både fastigheter och medarbetare inom Förvaltningsavdelningen utvecklas och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ha det övergripande verksamhetsansvaret för hela förvaltningsavdelningen och dess ca 450 medarbetare fördelade på egen stab samt sex regioner med tillhörande distrikt. Din roll innebär både ett strategiskt och operativt ansvar för förvaltningen och utvecklingen av fastighetsbeståndet i hela landet. Du kommer att leda, planera och följa upp verksamheten mot uppsatta mål och ansvara för förvaltningsavdelningens driftnetto. Du har det övergripande ansvaret för att utveckla fastighetsbeståndet. Löpande kontakter med kunder i strategiska- och operativa frågor av övergripande karaktär eller särskild betydelse. Bygga, utveckla och bevarar goda relationer med såväl kunder som andra myndigheter, media och privata aktörer. Vidare kommer du att ha en nyckelroll i Försvarsmaktens arbete med att bygga upp ett totalförsvar. Rollen kräver ett starkt fokus på ledarskap, utveckling, affärsmässighet och resultat. Som fastighetsdirektör är du direkt underställd generaldirektören och ingår i Fortifikationsverkets ledningsgrupp. Placeringsort är Stockholm eller Eskilstuna. Tjänsten innebär resor då fastighetsbeståndet finns över hela landet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen, troligen inom teknik eller ekonomi. Alternativt har du annan relevant högskoleexamen med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning inom fastighetsförvaltning, fastighetsprojekt eller annan fastighetsrelaterad verksamhet. Du är van att leda och nå resultat genom andra chefer. I rollen krävs det att du har erfarenhet av att arbeta affärs- och resultatinriktat samt av förändringsledning och utvecklingsprocesser. Vidare har du djup förståelse av fastighetsförvaltning och driftoptimeringsfrågor. Mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift samt körkort lägst klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Kunskap om försvarsmakten, kunskap inom skyddsteknik och säkerhet, övrig relevant och dokumenterat kvalitativ utbildning i fastighetsrelaterade områden och/eller ledarskap, erfarenhet av offentlig verksamhet samt kunskap om LOU.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är en ledare och chef med god förmåga att kommunicera och entusiasmera samt utveckla din personal med innovation, hållbarhet och samverkan som ledord. Du är stabil, har integritet, ser helhet och har strategisk höjd och analytisk förmåga. Vidare är du handlingskraftig, resultatdriven har god samarbetsförmåga, lyhördhet och en ekonomisk medvetenhet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jeanette Wretman Theorin på 0708-98 68 25 alternativt jeanette.wretman@fasticonkompetens.se eller Pia Ekedahl, HR-direktör vid Fortifikationsverket på 010-44 44 699.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO 
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-03-11. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

I denna rekrytering samarbetar Fortifikationsverket med Fasticon Kompetens AB. För att söka tjänsten, gå in på på www.fasticonjobb.se.