Två maringeologer till SGU

Plats
Uppsala (Kommun) alt Göteborg
Annonserat
den 21 februari 2018
Stängs
den 14 mars 2018
Ref:
411-459/2018
Kontakta
Lovisa Zillén Snowball
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

maringeolog

Två maringeologer

Vi söker två maringeologer för arbete med att utveckla information och kartunderlag för en hållbar planering och förvaltning av våra kust- och havsområden.

Du kommer att tillhöra enheten för Marin miljö och planering som består av 16 engagerade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet. Enheten driver flera projekt, ofta i samarbete med andra och med inriktning mot Östersjöns miljö.

Arbetsuppgifter
Du kommer att delta i större projekt med fokus på marin planering och marint områdesskydd. Arbetsuppgifterna innebär i första hand att arbeta med befintlig marin information för kartframställning i GIS-miljö samt utveckling av temakartor för stöd till havsplanering och miljöförvaltning. Du kommer även att arbeta med utveckling av geoanalytiska verktyg, metadata och harmonisering. Arbetet kan även innebära insamling av marin information i olika delar av landet.

Kompetens
Vi söker dig som har en geovetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande, gärna med inriktning mot fjärranalys och GIS, och med grundläggande kunskap inom marina vetenskaper, så som, geologi, ekologi/biologi eller oceanografi.

Erfarenhet av arbete med databaser, metadata, rumslig modellering och programmering i Python och R samt ArcGIS är meriterande, då en viktig del av arbetet är att kunna hantera och analysera olika typer av rumslig data. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att implementera och utveckla geodatasystem samt har viss IT-bakgrund och programmeringserfarenhet.

Har du erfarenhet av insamling av marin information (sjömätning, sedimentprovtagning m.m.) är det också en merit.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är ansvarsfull, noggrann och har lätt för att lära dig nya saker. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta med andra.

Om anställningen
Tjänsten är en visstidsanställning som maringeolog med varaktighet på 24 månader, heltid och med placering på vårt huvudkontor i Uppsala alt. Göteborg. Tjänsten är säkerhetsklassad. På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald, där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra. 

Om du vill veta mer hör av dig till enhetschef Lovisa Zillén Snowball, telefon 018-179033, email lovisa.zillen@sgu.se. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för SACO-S, telefon 018-179296 och Anita Remnegård för ST-Geologiska, telefon 018-179151.

Välkommen med din ansökan senast den 14 mars 2018. Registerutdrag från universitet eller examensbevis ska bifogas ansökan. 

SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi ser gärna att du lämnar din ansökan via detta system som du når genom att klicka på länken nedan.

Dnr 411-459/2018