Chefredaktör till Kvällsstunden

Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 26 februari 2018
Stängs
den 30 mars 2018
Kontakta
Ewa Helmrich
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tidningens nuvarande chefredaktör går i pension. Vi söker nu hans efterträdare…

Vad är Kvällsstunden?
Kvällsstunden är en rikstäckande svensk veckotidning som grundades redan 1938. Under åren har den genom sin lite udda och smått unika framtoning kommit att utvecklas till en av Sveriges mest älskade och uppskattade veckotidningar. Tidningen är privatägd och har inga kopplingar till någon organisation eller intressegrupp och är såväl politiskt som religiöst neutral. Den utkommer med 52 nummer per år, och fylls till brädden med intressanta artiklar om nutid, om dåtid, om vårt eget land, om främmande länder, om historiska personer och om alldeles vanliga människor.

Kvällsstunden har i dagsläget en prenumererad upplaga på cirka 37 000. Läsekretsen består till största del av äldre prenumeranter, både kvinnor och män. Läsarna är vetgiriga och kräsna och ställer stora krav på att tidningen varje vecka lever upp till deras högt ställda förväntningar.

Vem är du?
Som chefredaktör och ansvarig utgivare för Kvällsstunden har du god förståelse för vad det innebär att driva och leda det redaktionella arbetet på tidningen framåt. Självklart har du en gedigen journalistisk bakgrund med en god känsla för det svenska språket och förmåga att uttrycka dig väl i både skrift och tal. Med dina sociala färdigheter, din lyhördhet och fingertoppskänsla får du såväl tidningens läsare som skribenter och medarbetare att trivas under din ledning. I ditt ledarskap har du också förmågan att samla och inspirera dina kollegor att arbeta för de gemensamma mål som sätts upp. Med ödmjukhet och varsam hand är du villig att sätta personlig prägel på tidningen utan att göra avkall på tidningens genuina grundkänsla. Du är lite av en arbetsmyra, alltid beredd att kavla upp ärmarna när detta krävs. Du har förstås en god allmänbildning, en bred omvärldskunskap och intresse för både nu- och dåtidshistoria. Du tycker om att arbeta med människor, och sätter stort värde i att lära känna våra prenumeranter.

Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten

  • Kvällsstunden arbetar i stort sett uteslutande med frilansjournalister, såväl etablerade journalister som andra skribenter. Det är din uppgift att ta emot det material som inkommer till tidningen, och sedan läsa, bedöma och hantera. Utifrån befintligt material planerar du sedan vad tidningen skall innehålla varje vecka. 
  • Varje vecka skriver du en personligt hållen ledarspalt som välkomnar läsaren in i veckans tidning.
  • Varje vecka väljer du (oftast i samråd med redaktionen) ut en förstasidesbild samt skriver en inledande ingress till denna.
  • Varje vecka ansvarar du för att sammanställa inläggen som kommer in till insändarsidan.
  • Lättare redigeringsarbete ingår i arbetet så viss kunskap om de digitala verktyg som används vid tidningsframställning, i synnerhet Adobe InDesign, är meriterande.
  • Du har daglig kontakt med både läsare och skribenter, främst via mejl och telefon.
  • Du förväntas att på ett ansvarsfullt sätt hålla en god balans mellan produktens kvalitet och företagets ekonomi. I nära samarbete med företagsledningen är du med och styr över företagets resurser och ser till att de används på bästa möjliga sätt i verksamheten.
  • Sporadiska journalistiska uppdrag förekommer men är inte någon stor del i ditt dagliga arbete.

Företaget och arbetsplatsen
Kvällsstunden ägs och ges ut av Tidningshuset Kvällsstunden AB, som är ett familjeägt företag med stabil ekonomi. Tidningens redaktion håller till i egenägda lokaler i utkanten av centrala Västerås, med ett bra trafikläge precis bredvid E18.

Här sitter man i nyrenoverade, fräscha och rymliga kontorslokaler som är lätta att trivas i. På Kvällsstunden arbetar du i nära samarbete med en liten men mycket hängiven och engagerad skara människor som förutom redaktionen består av kundtjänst, ekonomi, administration och säljavdelning. På redaktionen råder en varm och gemytlig stämning där alla bidrar till att göra den gemensamma arbetsplatsen trivsam. 

Anställningstyp
Heltid – Tillsvidare.
Arbetstiderna kan diskuteras.

Lön
Efter överenskommelse (du får gärna bifoga ett löneanspråk med din ansökan).

Ansökan

Din ansökan behöver vi ha in senast den 30 mars.
Ansökningar skickas till Kvällsstunden på något av följande sätt:

I första hand: Via rekryteringsformuläret som finns här.
Mejl direkt: ewa.helmrich@tidningshuset.com

Brev: Kvällsstunden, Box 1080, 721 27 Västerås

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Ewa Helmrich (vd): ewa.helmrich@tidningshuset.com eller 070-378 19 19

Nuvarande chefredaktör Bo Pettersson: bo.pettersson@tidningshuset.com eller 021-19 04 14