Avdelningschef till Boverket

Rekryterare
Boverket
Plats
Karlskrona (Kommun), Blekinge
Annonserat
den 26 februari 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Ref:
430/2018
Kontakta
Per Anders Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Om arbetsplatsen
Boverket är en den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. På Boverket arbetar idag 250 personer, bland annat jurister, arkitekter, planerare, ekonomer, civilingenjörer, samhällsvetare och kommunikatörer. Vi har den senaste tiden fått stora regeringsuppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Vi beräknar därför växa med ett 50-tal personer under 2018, främst i Karlskrona men även i Malmö.

Arbetsuppgifter
Boverkets verksamhet är organiserad i fyra avdelningar; två verksamhetsavdelningar, en administrativ avdelning och en uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen är en nyinrättad avdelning som ansvarar för regeringsuppdrag och andra särskilt prioriterade uppdrag. Som avdelningschef för uppdragsavdelningen kommer du att vara med om att utforma hur avdelningen ska interagera med de andra avdelningarna.

Du kommer att ha personalansvar för en grupp på ca. 10 medarbetare, som består av uppdragsägare samt några verksövergripande specialistroller. Uppdragsägarna på Boverket kommer att ansvara för olika uppdrag och samarbeta med enhetscheferna i de andra avdelningarna. Ditt ansvar är en övergripande planering och prioritering av uppdragen i nära dialog med övriga avdelningschefer. I din roll ligger också att föra tät dialog kring uppdragen med både Regeringskansliet och de chefer i Boverket som berörs av uppdragen.

Du leder verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och Boverkets roll i samhällsbyggnadsprocessen. Tillsammans med de andra avdelningscheferna och medarbetarna formar du verksamheten så att den svarar mot myndighetens mål. Som avdelningschef ingår du i Boverkets ledningsgrupp och har omfattande kontakter med andra myndigheter, departement, kommuner och näringsliv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av framgångsrikt ledarskap. Du har erfarenhet av att leda andra chefer eller högre specialistroller, samt att leda komplexa uppdrag. Det är meriterande om du har kompetens och erfarenhet av:
• matrisorganisation
• att leda i förändring
• den politiska processen eller erfarenhet från regeringskansliet
• kunskap och intresse om Boverkets verksamhetsområden 

I grunden har du en akademisk utbildning som bedöms relevant för rollen. 

Vi söker dig som är strategisk och resultatorienterad! Du är van vid att prioritera och att genomdriva de uppdrag du ansvarar för. Som person är du engagerad, initiativrik och drivande. Du är skicklig i att motivera och skapa förutsättningar för att mål nås. Det är viktigt att du snabbt kan sätta dig in i komplicerade frågor och har förmåga att formulera dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. På grund av de omfattande kontakterna för befattningen är det också viktigt att du är lyhörd och kommunikativ, samarbetar väl samt är bra på att skapa och underhålla nätverk. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan
Referensnummer:   430/2018

Gör ansökan

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Per Anders Nilsson svarar gärna på dina frågor, telefon 070-312 44 48.

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta här.