Handläggare/Utredare till Göteborgs universitet

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 27 februari 2018
Stängs
den 14 mars 2018
Ref:
PAR 2018/168
Kontakta
Helena Skönvall
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Fakultetskansliet för naturvetenskap söker handläggare/utredare

Diarienummer:
PAR 2018/168

Arbetsform:
Tillsvidareanställning

Placering:
Naturvetenskapliga fakulteten

Sista ansökningsdag:
2018-03-14

Vill du vara med där ny kunskap skapas och sprids? Vill du bidra till att göra naturvetenskaplig forskning framgångsrik? Är du intresserad av ett ansvarsfullt arbete som ställer krav på din kompetens och förmåga att arbeta självständigt? Tycker du dessutom att det är en bonus att ha trevliga kollegor ska du fortsätta läsa!

Om oss
Vid Naturvetenskapliga fakulteten utbildar vi framtidens naturvetare och matematiker. Vår forskning spänner över stora områden – alltifrån de grundläggande vetenskaperna till tillämpningar inom exempelvis miljö- och klimatforskningen, livsvetenskaper och biologisk mångfald. Fakultetskansliet är en del universitetets verksamhetsstöd som ger stöd till fakultetens styrelse och ledning, till våra institutioner och infrastrukturer. Vårt arbetssätt präglas av professionalitet, effektivitet och service och vi arbetar i ljusa kontorslokaler i centrala Göteborg.

Fakultetskansliet har nu behov av att stärka stödet med en kvalificerad handläggare. Vi erbjuder ett spännande och omväxlade arbete som ger dig möjlighet att arbeta självständigt.

Arbetsuppgifter
Som handläggare arbetar du med frågor rörande forskning och forskningsinfrastruktur. Du stödjer fakultetsledningen genom att t.ex. utforma och ta fram underlag för strategiska diskussioner, koordinera extern utvärdering av del av verksamheten och implementera aktiviteter i fakultetens handlings- och verksamhetsplan. Du kommer att hålla samman beredningen av olika sorters nomineringar, priser, utlysningar och remisser samt delta i kvalitetsuppföljning och årsrapportering. En del av arbetet innebär att sammanställa och analysera rapporter.

Tjänsten innehåller delvis nya uppgifter och rätt person har goda möjligheter att forma innehållet.

Arbetet är varierat där en del av arbetsuppgifterna är av återkommande karaktär medan andra är tidsbegränsade projekt. Du arbetar dels självständigt med eget ansvar, dels i samarbete med kollegor i olika arbetsgrupper. Som handläggare trivs du med ett högt tempo och att hantera operativa och strategiska frågor parallellt. Eftersom du kommer att ha kontakter med verksamhetsföreträdare på samtliga nivåer inom universitetet är du en social person som är inriktad på samarbete.

Övriga administrativa uppgifter och projekt, inklusive backup, ingår också i dina uppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen och som har god förståelse för villkoren för forskning och forskningsfinansiering. Det kan du ha tillägnat dig antingen genom egen forskningserfarenhet eller så har du arbetat med liknande frågor hos exempelvis forskningsfinansiär eller vid ett lärosäte.

Vi tror att du som söker idag arbetar med liknande arbetsuppgifter som beskrivs ovan, som utredare, projektledare eller kvalificerad handläggare inom offentlig sektor. Kanske arbetar du vid Regeringskansliet, forskningsfinansiär, universitet, länsstyrelse eller landstinget. Eller så arbetar du i privat sektor, kanske vid FoU-företag. Oavsett vart du skaffat dig din erfarenhet är det viktigast för oss att du är en person som är driven och lyhörd och som är villig att sätta dig in i våra regelverk.

För att kunna lyckas i rollen som handläggare hos oss krävs att du har några års erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete och det är meriterande om du tidigare har arbetat med ledningsstöd.

Du måste du kunna utrycka dig korrekt i tal och skrift på svenska och engelska. Du kommer självständigt driva och handlägga ärenden så den vi söker måste vara självgående. Du gillar ordning och reda och har lätt för att skapa struktur. Det krävs att du har förmåga att lyfta blicken och se sammanhang, att planera och följa upp.

Arbetet innebär också att du ska delta i projekt tillsammans med andra, vilket föresätter att du är kommunikativ och närvarande. Vi ser det som en bonus om du har erfarenhet från arbete med projekt. Självklart är du en van användare av Office-paketet.

Stämmer du in på beskrivningen ovan? Skicka in din ansökan redan idag!

Anställning
Anställningen är tillsvidare på heltid med placering tills vidare vid Naturvetenskapliga fakulteten. Tillträde 1 juni 2018. Provanställning tillämpas.

Tjänstebenämningen kommer vara fakultetssekreterare.

Tillsättningsförfarande
Intervjuer sker under vecka 12.

Övrigt
Att vara statligt anställd har många fördelar, här är några av dem:

  • 28-35 semesterdagar per år

  • Som nyanställd har du rätt till semester redan under ditt första anställningsår

  • Du får gå till läkare och tandläkare på betald arbetstid och vid sjukskrivningar över 14 dagar betalar arbetsgivaren sjukpenningtillägg

  • Ersättning för läkemedelskostnader och läkarbesök

  • Föräldrapenningtillägg

  • Friskvårdsbidrag och möjlighet till en friskvårdstimme per vecka

  • Möjligheter till kompetensutveckling genom interna och externa utbildningar

  • Flexibel arbetstid

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  
Helena Skönvall, personalgeneralist: helena.skonvall@science.gu.se, 0766-186355

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.