Sektionschef till Riksdagsbiblioteket

Rekryterare
Sveriges riksdag
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 2 mars 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Kontakta
Anders Olsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sektionschef till Riksdagsbiblioteket
Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Riksdagsbiblioteket är ett specialbibliotek inom samhällsvetenskap och juridik. Biblioteket används i första hand av riksdagens ledamöter och anställda men också av forskare, studenter, företag, myndigheter, andra bibliotek och allmänheten.

Vi söker en chef till sektionen för medieförsörjning och interna uppdrag.

Arbetsuppgifter
Du ska leda bibliotekets sektion för interna uppdrag och medieförsörjning, med ansvar för bland annat inköp av tryckta och digitala informationskällor, samt nyhetsbevakningstjänster och interna sökuppdrag. Till din hjälp har du 16 medarbetare. Du ingår i bibliotekets chefsgrupp tillsammans med sektionschefen för besök och samlingar och bibliotekschefen.

Kvalifikationer

  • Du har tidigare vitsordad erfarenhet av att vara chef
  • Du har utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant utbildning.
  • Du har god kunskap i medieförsörjningsarbete

Meriterande är kunskaper om statsförvaltning och om riksdagens arbete, samt erfarenheter av strategiskt utvecklingsarbete. Det är också meriterande om du har erfarenheter av förhandling och upphandling av informationstjänster.

Som chef inom Riksdagsförvaltningen ska du ha överblick och kunna förstå helheten, agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv, stimulera medarbetare till delaktighet och utveckling samt sätta realistiska mål som kan nås inom givna ramar. Det är viktigt att du har ett analytiskt och metodiskt arbetssätt samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift liksom goda språkkunskaper i engelska. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och analytiskt och metodiskt tänkande

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 18 mars 2018. Ansökningsformulär  Kontaktpersoner
Anders Olsson, Enhetschef, 08-786 48 73 Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00