Enhetschef för utvärdering och polisforskning - BRÅ

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 6 mars 2018
Stängs
den 2 april 2018
Ref:
2.1.1-0081/18
Kontakta
Erik Wennerström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

enhetschef_bra.gif

Brå söker en senior utredare som kommer att vara förordnad som enhetschef för enheten för utvärdering och polisforskning under de första två åren av anställningen. Enheten ansvarar för att med kvantitativa och kvalitativa metoder genomföra utvärderingar och studier av reformer och verksamheter inom, och i anslutning till, rättsväsendet. Ett viktigt fokusområde är tillämpad polisforskning. Även andra delar av rättsväsendet är föremål för studier, till exempel Kriminalvården och åklagarväsendet. En stor del av arbetet gäller uppdrag från regeringen med tydliga tidsramar, vilket ställer stora krav på förmågan att leda personal och att göra prioriteringar i verksamheten. Enheten har 10 medarbetare.

Som t.f. enhetschef ingår du i myndighetens ledningsgrupp och bidrar till det myndighetsövergripande arbetet. 

Du kommer att 

 • leda och utveckla enhetens verksamhet och bidra till myndighetens samlade prestation 
 • säkerställa de analytiska tillvägagångssätten och produktionen 
 • säkerställa att resultaten presenteras på ett ändamålsenligt sätt 
 • ansvara för enhetens budget och personal 
 • engagera, leda och utveckla kvalificerade medarbetare. 
 • ha omfattande kontakter med nyckelpersoner utanför myndigheten 

Vi söker dig som har 

 • universitets-eller högskoleexamen inom det samhällsvetenskapliga området, samt forskarexamen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
 • gedigen erfarenhet av och god förmåga att bedriva tillämpad forskningsverksamhet även i form av utvärderingar. 
 • förmåga att planera och arbetsleda flera parallella projekt från beställning via val av metod och genomförande fram till slutredovisning. 
 • stort intresse för och förmåga att genom produktion av kunskap bidra till att utveckla lösningar och metoder inom rättsväsendets verksamheter. 
 • goda ledaregenskaper samt god förmåga att utveckla kvalificerade medarbetare 
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal som skrift, även på engelska. 

Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare, har utpräglat hög analytisk förmåga samt är handlingskraftig och förtroendeingivande. Du är en god kommunikatör som trivs med att samverka såväl intern som externt och är prestigelös i mötet med andra människor. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. 

Som senior utredare arbetar du med forskning och utvärderingar som omfattar både kvantitativ och kvalitativ metod. Det är viktigt att du har bred metod- och utredningsförmåga och kan arbeta med olika typer av projekt inom det kriminalpolitiska området. 

Anställning och ansökan 
Anställningen som senior utredare gäller tillsvidare, med förordnande som enhetschef de första 2 åren. Brå tillämpar 6 månaders provanställning. Brå vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Närmare upplysningar lämnas av Erik Wennerström, generaldirektör, tfn 08-527 58 401 eller Margareta Minnhagen, personalchef, tfn 08-527 58 486. Facklig kontaktperson för ST är Anna Horgby och för SACO Roger Karlsson tfn 08-527 58 526. 

Välkommen med din ansökan senas 19 mars 2018. För att söka jobbet klickar du på länken nedan. Du kan också skicka din ansökan med CV och personligt brev till Brå, Registrator, Box 1386, 111 93 Stockholm. Ange diarienummer 2.1.1-0081/18 på ansökan. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.