Geofysiker till Boliden

Rekryterare
Boliden
Plats
Boliden, Skellefteå
Annonserat
den 7 mars 2018
Stängs
den 1 april 2018
Kontakta
Kirsi McGimpsey
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Geofysiker till Prospektering - Geofysikavdelningen i Boliden

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbetet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna Teknik, Prospektering, Affärsutveckling och Miljö.

Prospektering innebär att identifiera, prioritera, och undersöka områden för att hitta mineralfyndigheter. Mineralreserver och mineraltillgångar är grunden för ett gruvföretags verksamhet. Boliden fokuserar framför allt på att hitta fyndigheter som innehåller zink, koppar och ädelmetaller som guld och silver. Prospekteringsgeofysik är en avdelning inom Boliden Gruvors Prospektering i Boliden som har till sin främsta uppgift att jobba mot olika prospekteringsprojekt både gruvnära och fält genom att utföra geofysiska mätningar och geofysisk datatolkning samt metod- och instrument utveckling.

Arbetsuppgifter
Som geofysiker på prospekteringsgeofysikavdelningen kommer du i huvudsak att planera, implementera, övervaka, dokumentera, tolka och arkivera data från geofysiska undersökningar och mätningar. Du ansvarar för genomförande, utvärdering och rapportering av dessa. Du ska ge stöd och råd till andra geofysiker, geologer, fälttekniker och entreprenörer. Arbetet utförs på kontor och i fält. Tjänsten avser en tillsvidare anställning på heltid. Stationeringsort är Boliden.

Utbildning/Erfarenhet
Vi kräver kandidatexamen eller högre inom geofysik och goda kunskaper i användandet av potentialfälts- och elektromagnetiska metoder för mineralprospektering. Du ska ha några års erfarenhet inom gruvindustrin samt kunskap i modellering och tolkning med industrirelaterade mjukvaror (t.ex. Geosoft, Maxwell, Microstation). Engelska är koncernspråket så vi kräver goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Som person har du goda färdigheter i att kommunicera , är resultatorienterad, flexibel och kan driva arbetet självständigt. B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Kirsi McGimpsey, 
Chef prospekteringsgeofysik tfn 0910-77 40 49, kirsi.mcgimpsey@boliden.com

Facklig information
Facklig information får du av Holger Rilinger (Sv. Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, 
Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29 eller Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan
Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Jonas Lindgren, Human Resources, tfn 0910-77 45 66.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 1 april 2018.

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 4 900 medarbetare och en omsättning på 40 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap .