Stadsdirektör till Västerås Stad

Rekryterare
Västerås Stad
Plats
Västerås (Stad), Västmanland
Annonserat
den 7 mars 2018
Stängs
den 25 mars 2018
Ref:
2018/00144
Kontakta
Kristina Olström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Nu söker Västerås stad ny stadsdirektör.

Stadsdirektor_Vasteras_stad.gifTill dig - vår blivande stadsdirektör

Om arbetsplatsen
Det här brevet är till dig som vill leda en av Sveriges största kommuner mot vår vision 2026 – staden utan gränser. Staden där människorna känner att allt är möjligt. En stad att vara stolt över. Vi som jobbar i Västerås stad brukar säga att vi är på en resa. En resa in i framtiden där vår värdegrund ”alltid bästa möjliga möte” vägleder oss i mötet med Västeråsaren, kunden eller kollegan. Vi hoppas att du genom det här brevet känner kraften och viljan som finns här. Att du tillsammans med oss 10 000 medarbetare vill vara med och få en hel stad att fungera och skapa livskvalitet för alla som bor, lever och arbetar här. 

Vi växer så det knakar och har nu passerat 150 000 invånare. Du kanske redan har hört, men det är så mycket som händer i Västerås! Just nu genomför vi en av de djärvaste satsningarna någonsin inom stadsbyggnad; projekt Mälarporten. Northvolt, Europas största batterifabrik lägger sin forskningsanläggning i Västerås och nätjätten Amazon Web Services etablerar ett nytt datacenter hos oss. Vi älskar utmaningar och har gott om spännande projekt, såväl inom social hållbarhet som inom stadsbyggnadsutveckling. Visst låter det spännande?

Arbetsuppgifter
Vår nuvarande stadsdirektör ska gå i pension och vi letar efter dig som med inspiration, delaktighet och uppdraget i fokus kan leda staden mot vår vision. Detta gör du tillsammans med våra förvaltnings- och bolagschefer i koncernledningsgruppen. Som högsta tjänsteman blir du givetvis en av våra viktigaste ledare och du kommer att vara en betydelsefull länk mellan den politiska ledningen och tjänstemannaorganisationen. Som stadsdirektör blir du förvaltningschef över stadsledningskontoret med ca 60 kompetenta medarbetare. Vi tror att områden som samhällsutveckling, vård och omsorg och skol- och utbildningsfrågor ligger dig varmt om hjärtat. Vi tror också att du får energi av att leda och samordna stadens arbete med övergripande strategiska omvärlds- och framtidsfrågor. 

Att vårt arbete präglas av mod och handlingskraft är det fler som har upptäckt. Kvittot på det är att raden av utmärkelser de senaste åren formligen regnat över oss; Sveriges energikommun, årets e-hälsokommun och årets employer-branding kommun är bara några exempel. Att lyfta stoltheten som finns i våra verksamheter är för oss oerhört viktigt. Du blir vår främsta ambassadör i lokala, regionala, nationella och internationella sammanhang.

Kvalifikationer
Det här brevet riktar sig till dig som bär med dig många erfarenheter och stor kunskap om hur man leder en stor organisation, utifrån värdegrunden och mot visionen. Vi förväntar oss att du har kunskap om vilka framgångsfaktorer som behövs för att leda kvalitetsarbetet utifrån ett helhetsperspektiv. 

Du har med framgång lett andra chefer och ledare och du har förmågan att navigera utifrån olika perspektiv utan att tappa riktning och handlingskraft. Ditt ledarskap genomsyras av tillit, respekt och innovationsanda. Du har en skarp förståelse för vårt viktiga välfärdsuppdrag, kombinerat med kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar. Det handlar om att du, utifrån politikens uppdrag, skickligt balanserar ekonomiska perspektiv med medarbetar- och verksamhetsperspektiv. En framgångsfaktor i Västerås stad är att ha ordning på ekonomin. Därför letar vi efter dig som förstår vikten av ekonomiskt ansvarstagande och affärsmässighet.

Med siktet inställt på att bli en ledande skolstad, är erfarenhet av att ta ledarrollen i samverkan med andra kommuner, myndigheter, näringsliv och civilsamhället, en självklarhet för dig. Du har en högskoleutbildning och ledarutbildning med dig i ryggsäcken och du får gärna ha gått ett högre chefsprogram.

Vi ser fram emot ditt svar. 

Hälsningar, 
Västerås stad

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-25

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00144

Kontakt
Våra kontaktpersoner hittar du i fältet nedan.
De fackliga företrädarna hittar du i fältet nedan.

Övrigt
Vill du veta mer om ansökningsförfarandet eller om denna intressanta tjänst är du varmt välkommen att kontakta personerna nedan. 

Vi ser fram emot att höra från dig! 

Kontaktpersoner 
Kristina Olström, HR direktör, 076-569 01 26 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kristina-olstr%C3%B6m-3b228284/ 

Maria Thunberg, Rekryteringskonsult 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/maria-thunberg-8b93b24a/ 

Anders Teljebäck (S) Kommunstyrelsens ordförande 021-39 12 62 

Amanda Agestav (KD) 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen 021-39 31 23 

Elisabeth Unell (M) 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen 070-254 44 15 

Facklig företrädare 
Åke Wahlsten, SACO 021- 39 18 80 
Per Lundqvist, Vision 021- 39 80 47 
Marie Enegård, Kommunal 070-254 44 15 
Mårten Lundgren, LR 070-465 22 98 
Per Dahlberg, Lärarförbundet 076-569 46 55 
Åsa Eklund Skruve, Kommunal 021-39 22 19 
Tobias Härnström, Ledarna 021-39 81 04 

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

om Västerås stad och dina framtida kollegor här