Chef politikutveckling och analys - Sveriges Ingenjörer

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 9 mars 2018
Stängs
den 28 mars 2018
Kontakta
Malin Magnusson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sveriges Ingenjörer rekryterar chef politikutveckling och analys

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

Placering: 
Stockholm

Bransch: 
Management, HR, juridik

Antal tjänster: 
1

Sveriges Ingenjörer har genomgått en organisationsöversyn och tillsätter nu flera nya tjänster på ledningsgruppsnivå. En av dem är tjänsten som chef för Politikutveckling och analys. Avdelningen för Politikutveckling och analys består av cirka 15 experter, utredare och statistiker som tillsammans ansvarar för att ta fram underlag i form av utredningar och statistik till stöd för förbundets politikutveckling. Avdelningen ansvarar också för förbundets public affairs arbete samt initierar och föreslår politikutveckling i olika frågor utifrån omvärldsbevakning och trendspaning. Tillsammans utgör gruppen ett expertstöd till kansliets operativa och strategiska aktiviteter och arbetar aktivt med underlag för opinionsbildning och politisk påverkan i nära samspel med den förtroendevalda organisationen och förbundsdirektören.

Arbetsbeskrivning
Som chef för avdelningen ansvarar du för att leda, utveckla och följa upp medarbetare i den operativa verksamheten för att uppnå förbundets mål. Du ansvarar för den strategiska riktningen för politikutvecklingen och jobbar med att kontinuerligt utveckla avdelningens arbetssätt och rutiner i strävan att optimera kvalitet och nytta för förbundets medlemmar. Du ingår i förbundets ledningsgrupp och rapporterar till förbundsdirektören. Ledningsgruppen ansvarar gemensamt för planering, styrning och ledning av förbundets samlade verksamhet. Som chef för avdelningen ansvarar du för innehållet i förbundets påverkansarbete i nära samarbete med kommunikationsavdelningen och du kan komma att vara talesperson för förbundet.

Vem är du?
Du har relevant akademisk examen tillsammans med gedigen chefserfarenhet innefattande både personal och budgetansvar. Du är trygg i ditt ledarskap och har erfarenhet av strategiskt arbete på ledningsgruppsnivå. Vi söker dig med ett starkt samhällsintresse och god insikt i politiska processer. Du har gedigen erfarenhet av strategiskt politiskt arbete och av att arbeta i en idéburen organisation. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i ett fackförbund ser vi det som mycket meriterande. Sannolikt har du egen erfarenhet av att ha författat utredningar eller arbetat med statistik men din styrka är att se hela gruppens kompetens och röra dig mellan sakområdena som är i fokus för Sveriges Ingenjörer. Då rollen och avdelningen är ny är det viktigt att du trivs i att leda förändring.

I den här rekryteringen fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som är lyhörd och tydlig samt har ett strategiskt förhållningssätt. Du är resultatinriktad, handlingskraftig och har förmåga att göra rationella bedömningar i komplexa sammanhang. Din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer är mycket god och du trivs med kontaktytor på olika nivåer.

Vad vi erbjuder dig
Som medarbetare på Sveriges Ingenjörer stöttar du en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper, ingenjörerna. Då Sveriges Ingenjörer är central avtalspart inom många stora avtalsområden hamnar du på ett förbund som är i centrum av händelserna och utvecklingen på den svenska arbetsmarknaden.

På vår arbetsplats är det högt i tak och du uppmuntras att både ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Organisationen präglas av engagemang, nyfikenhet och stoltheten över våra medlemmar och kollegor.

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder villkor som följer Teknikavtalet och de lokala avtal som har upprättats på arbetsplatsen. Tjänstepension enligt ITP-planen ingår.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid med placering i Stockholm.

Fackliga företrädare är Anders Brandt Akademikerföreningen samt Lotta Ljungqvist  Unionenklubben, båda nås på 08-613 80 00.

Kontakt ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. För frågor som rör tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Experis Malin Magnusson 076-780 68 64 eller Therese Rocafort Svensson 070-578 72 77.

Vi jobbar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart du kan, dock senast 28 mars 2018. 

Välkommen med din ansökan!