Direktör sökes till Utrikespolitiska institutet

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 9 mars 2018
Stängs
den 10 april 2018
Kontakta
Michael Sohlman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

direktor_ui1200x628.gifUtrikespolitiska institutet söker direktör

7 mars 2018

Utrikespolitiska institutet söker en direktör och chef med tillträde hösten 2018. Ansök senast 10 april.

Utrikespolitiska institutet (UI) - är Sveriges ledande institut för forskning och information kring internationella frågor med särskild betydelse för Sverige. UI fördjupar och berikar det utrikespolitiska samtalet genom att främja intresset för och vidga kunskapen om utrikespolitiska frågor. Det gör UI genom forskning, analyser, seminarier, konferenser, egna publikationer, medverkande i media, deltagande i internationella nätverk med mera.

På UI:s kansli i Stockholm arbetar ca 50 personer. De fem programinriktningarna för UI:s verksamhet är för närvarande Europa, Ryssland och Eurasien, Mellanöstern och Nordafrika, Asien samt Global politik och säkerhet. Programområdena och deras innehåll ändras/justeras utifrån bl a fortlöpande omvärldsanalyser.

Utrikespolitiska institutet söker nu en direktör och chef med tillträde till hösten.

Direktören ansvarar för att leda, utveckla och planera institutets verksamhet, organisation och förvaltning inklusive den ekonomiska förvaltningen, varför erfarenhet av ledarskap är av stor vikt i uppdraget att vara chef för UI.

Den vi söker bör därutöver ha

  • erfarenhet av ett eller flera av UI:s verksamhetsområden, av utrikespolitiskt och internationellt arbete - gärna med forskningsinriktning
  • kompetens att representera UI:s verksamheter såväl i Sverige som internationellt i media, på konferenser, i kontakter med systerorganisationer, nätverk, myndigheter, regering och riksdag
  • kompetens att kunna bidra och medverka brett inom den svenska och internationella debatten rörande UI:s verksamhetsområden

Tjänsten är ett förordnande på inledningsvis fyra år.

Ansökan behandlas konfidentiellt. CV och sedvanliga handlingar skickas senast 2018-04-10 till astrid.benko@ui.se.

Frågor om tjänsten besvaras av Michael Sohlman, ordförande, 070 562 55 30, michael.sohlman@gmail.com. Facklig företrädare är Anna-Karin Jonsson, anna-karin.jonsson@ui.se, 08 511 768 60.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.