Strategisk rådgivare till Säkerhetspolisen

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 9 mars 2018
Stängs
den 26 mars 2018
Ref:
2018-4913
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Strategisk rådgivare

Vi söker strategiska rådgivare till enheten för strategiskt ledningsstöd med placering i Stockholm.
Ref nr: 2018-4913
Sista ansökningsdag: 26 mars 2018

Vi söker dig som trivs med att arbeta med strategiska frågor och policyfrågor och inspireras av möjligheten att få vara med och påverka myndighetens inriktning

Vad gör en strategisk rådgivare på Säkerhetspolisen?

De medarbetare vi nu söker kommer beroende på profil att arbeta med att: 

 • Bereda ärenden till myndighetsledningen samt myndighetsövergripande frågeställningar från Regeringskansliet och andra samverkande myndigheter.
 • Bedriva omvärldsbevakning och omvärldsanalys.
 • Identifiera frågor av strategisk betydelse för Säkerhetspolisen och delta i arbetet med att producera beslutsunderlag.
 • Tillsammans med andra funktioner utveckla Säkerhetspolisens EU-samordning.
 • Delta i nationella och internationella expertmöten.

Din kompetens och dina egenskaper

Krav
För tjänsten krävs att du har:

 • En akademisk examen, företrädesvis med inriktning mot samhällsvetenskapliga ämnen eller juridik, alternativt har du polisutbildning.
 • Mycket goda kunskaper om svensk förvaltning och EU, främst inom områden som ligger nära Säkerhetspolisens ansvarsområden.
 • En god stilistisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Flera års erfarenhet av stabsarbete eller beredningsarbete av strategiska frågor och policyfrågor.
 • Erfarenhet från arbete vid Regeringskansliet och/eller har arbetat med strategiska frågor inom en internationell organisation, till exempel EU.

Egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och särskilt att du:

 • Har förmåga att hantera snabbt uppkomna frågeställningar, ibland med korta leveranstider.
 • Är initiativtagande och har en god samverkansförmåga.

Säkerhetspolisen som arbetsplats
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. Läs mer om Säkerhetspolisen på vår webb och i vår årsbok.

Om enheten
Enheten för strategiskt ledningsstöd utgör en del av generaldirektörens stab vid Säkerhetspolisen och stödjer myndighetsledningen bland annat genom att identifiera och bereda frågor av strategisk betydelse samt bedriva omvärldsbevakning och omvärldsanalys.Enheten förbereder och följer upp myndighetsledningsgruppens möten och samordnar och kvalitetssäkrar underlag för säkerhetspolischefens och biträdande säkerhetspolischefens externa engagemang.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas under sex månader. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Säkerhetspolisen är placerad i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll som kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Friskvård och hälsa
Säkerhetspolisen erbjuder goda möjligheter till friskvård i våra egna träningslokaler där både individuell träning och gruppträning erbjuds. Vi eftersträvar att våra medarbetare har bra balans mellan arbete och privatliv.

Information                                  
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 19. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

I den här rekryteringen har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du härPDF (pdf, 562.4 kB) (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2018-4913. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

eller via post:

Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

Ansökan ska ha kommit in senast den 26 mars 2018