VD till Norrtälje Energi

Rekryterare
Mercuri Urval
Plats
Norrtälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 9 mars 2018
Stängs
den 25 mars 2018
Ref:
SE-12904
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vd med stort samhällsengagemang som lockas av att vidareutveckla Norrtälje Energi till nästa nivå!

Affärsorienterad vd med stort samhällsengagemang sökes till Norrtälje Energi AB. Norrtälje Energi är ett kommunägt energi- och infrastrukturbolag som bedriver verksamheter inom områdena elnät, elhandel, fjärrvärme och bredband.

Position

Bakgrund/nuläge
Norrtälje kommun ligger i Stockholms län och har drygt 60 000 invånare. Landarealen är drygt 2 000 kvadratkilometer och sträcker sig över en tredjedel av Stockholms län. Norrtälje är en trygg kommun med många möjligheter. Med en blandning av skärgård, levande landsbygd, stad och trivsamma tätorter har kommunen goda möjligheter till utveckling.

Norrtälje Energi AB är ett kommunägt energi- och infrastrukturbolag. Bolaget bedriver verksamheter inom elnät, elhandel och -försäljning, fjärrvärme samt bredband och har en över 100 år lång historik där grunden alltid varit hög kvalitet.

Bolaget har 15 500 elnätskunder och värmer via sitt fjärrvärmenät upp cirka 90 procent av alla fastigheterna inom Norrtälje, Rimbo och Hallstaviks tätorter, villor exkluderat. På bredbandssidan är man nätägare och köper kommunikationsoperatörstjänsten av Telia.

Värden som bolaget värnar om är det personliga, lokala och långsiktigt hållbara. Bolagets mission är att bidra till en blomstrande kommun genom att all vinst från verksamheten går tillbaka till invånarna.

Bolaget stöttar och är direkt engagerat i det lokala samhället på många sätt. Genom att bland annat sponsra en rad föreningar med en tydlig ungdomsinriktning samt driva ungdomsprojekt som involverar samhällsengagemang, visar bolaget på vikten av närheten till sina kunder.

Ansvar och ledningsstruktur
Som vd för Norrtälje Energi AB kommer du att ha det yttersta ansvaret för att genom ditt ledarskap vidareutveckla och optimera organisationen till en konkurrenskraftig och affärsmässig aktör.

I rollen som vd för Norrtälje Energi AB är du också formellt ansvarig som vd för elhandelsbolaget Norrtälje Energi Försäljning AB. Detta bolag är ett dotterbolag till Norrtälje Energi AB och har inga anställda.

Norrtälje Energi är uppdelat i fyra affärsområden och ledningsgruppen leds av vd.

Vd rapporterar till styrelsen för Norrtälje Energi och sitter också med i Norrtälje kommuns kommunkoncernledning och rapporterar där direkt till kommundirektören.

Erfarenhetsbakgrund
Vi söker nu en person som lockas av utmaningen att ta en roll i vidarutveckligen av Norrtälje Energi. Du ska stå för ett moget och stabilt ledarskap som både engagerar, entusiasmerar och delegerar mandat och ansvar.

Då vd:ns främsta uppgift är att säkerställa att Norrtälje Energi fortsatt blir det självklara valet för sina nuvarande och potentiella kunder är det viktigt att man är affärsorienterad och kommunikativ.

För att lyckas med ovanstående bör du tidigare haft en liknande roll för ett självständigt bolag eller för en självständig enhet inom en större koncern, där du har drivit en affärsorienterad organisation mot uppsatta mål.

Du ska ha en hög grad av samarbetsförmåga då uppdraget innebär många kontakter. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att ha arbetat i en politiskt styrd verksamhet och gärna ha en vilja av att arbeta i offentlig verksamhet. Branschförståelse är ett krav och tidigare branscherfarenhet är meriterande.

Då Norrtälje Energi är ett välfungerande bolag är din huvuduppgift att vidarutveckla det arbete som påbörjats och huvuduppgiften är således inte att göra om hela bolaget.

Du ska ha ett personligt intresse och engagemang för de frågor som ryms inom uppdraget som vd för Norrtälje Energi. Här ingår att ha ett samhällsengagemang och tillsammans med övriga i Norrtälje kommuns koncernledningsgrupp vara med och utveckla Norrtälje kommun mot en mer miljövänlig och hållbar kommun. Det är viktigt att du ser helheten i kommunkoncernen och att du är en lagspelare.

Du ska även ha erfarenhet av och vara duktig på att kunna kommunicera med externa intressenter. Mediavana är meriterande.

Du ska ha erfarenhet av och ett starkt intresse för social och miljömässig hållbarhet då Norrtälje Energi har en stark miljöprofil.

Utbildningsbakgrund
Vi tror att du är civilingenjör eller har en liknande utbildning i botten men detta är inget absolut krav då du även kan ha en examen från exempelvis ekonomi eller marknadsföring. Dock bör det finnas ett stort intresse för teknik då arbetet ofta mynnar ut i tekniska frågor där andra chefer ibland behöver vd som bollplank i teknikfrågor.

Vi utgår ifrån att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Norrtälje Energi eftersträvar en jämn fördelning av olika bakgrunder och förmågor i hela organisationen.

 

Låter detta spännande och ser du detta som din nästa utmaning?

Vänligen ansök i så fall via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12904) så snart som möjligt, dock senast den 25 mars, 2018. Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Hans Blecher, chefsrekryterare på Mercuri Urval via hans.blecher@mercuriurval.com, tel 08-50645049.

Om företaget Norrtälje Energi – Bolaget som vill göra sina kunders vardag och framtid både ljusare och varmare.

Norrtälje Energi AB är Norrtälje kommuns energi- och infrastrukturbolag och ägs till 100 procent av Norrtälje kommun. Bolaget har drygt 50 anställda och omsätter 370 MSEK. Bolaget bedriver verksamheter inom elnät, elhandel och -försäljning, fjärrvärme samt bredband och har en över 100 år lång historik där grunden alltid varit hög kvalitet. Norrtälje Energis strategi är att vara en hållbar samhällsbyggare genom att vara en attraktiv arbetsgivare, leverantör och samarbetspartner med fokus på det lokala näringslivet samt underlätta för invånarna att göra klimatsmarta val. Läs mer på www.norrtaljeenergi.se

Då bolagets nuvarande vd i sommar går vidare i sin karriär så söker vi nu hennes ersättare.