Verksamhetsledare ProcessIT Innovations

Plats
Luleå (Stad), Norrbotten
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 29 mars 2018
Ref:
658-2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Verksamhetsledare ProcessIT Innovations

Luleå

Ref 658-2018

Luleå tekniska universitet söker en Verksamhetsledare som tillsammans med projektledare och styrelse ska verka för tillväxt i industrin genom nya innovationer. Samarbetsformen som vi tillämpar benämns centrumbildning inom vilken vi bidrar till en hållbar tillväxt genom samarbetsprojekt.

ProcessIT Innovations är en centrumbildning mellan Luleå tekniska universitet och Umeå universitet. Centrumbildningen är ett samverkanscentrum i Norrbotten och Västerbotten där produktionsindustri, automations- och industriellt inriktade IT-företag, universitet samt regionala myndighetsföreträdare tillsammans driver utvecklingsfrågor inom industriell IT och automation. Målet med centrumbildningen är att bygga och utveckla projekt med syfte att nå nya tekniska lösningar och innovationer kopplade till industrins IT- och automationsbehov.

ProcessIT Innovations söker nu en Verksamhetsledare som är duktig på att skapa relationer, samarbeten och verka i dialog med övriga intressenter. Verksamhetsledarens uppgifter är att leda och utveckla ProcessIT som centrumbildning. Något som även inkluderar att utveckla hela det regionala innovationssystem i vilket ProcessIT ingår. I verksamhetsledarens uppgift ingår att företräda ProcessIT i det nationella programmet Processindustriell IT och Automation, utveckla Europeiska samarbeten via det europeiska ”Center of innovation excellence”, ProcessIT.EU samt, där det är relevant, utveckla andra internationella samarbeten. Centrumbildningen har en styrelse med representanter, huvudsakligen från industrin, där Landshövdingen i Västerbotten är styrelseordförande samt en ledningsgrupp.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetsledare skall du, med stöd av styrelsen, tillsammans med biträdande verksamhetsledare och ledningsgruppen, vara drivande för att skapa framtidens teknik till Sveriges industri, leda och utveckla centrumbildningen, samt stödja och ansvara för ProcessITs projektkontor i Luleå och Umeå. Detta för att försäkra att vi uppnår ProcessITs mål att verka för tillväxt hos industrin genom nya innovationer från FUI-samverkan (Forskning, Utveckling och Innovation) mellan industri, akademi och offentlighet. Verksamhetsledaren är också aktiv i att initiera och bygga FUI-projekt i samarbete med produktionsindustri, kraftindustri, maskin- och automationsföretag samt universitet. Det innebär kontakter och dialog med finansiärer, industri och akademi, regionalt, nationellt och internationellt.

Kunskaper och erfarenhet
Du skall ha kunskaper och erfarenhet inom något/några av följande områden:

  • Verksamheter som inkluderar tillämpningar av industriell IT och automation.
  • Ledande befattning inom produktionsindustri.
  • Verksamhets- och/eller projektledning inom området industriell IT och automation.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Internationell erfarenhet från industrin eller projekt inom området.

Extra meriterande är:

  • Erfarenhet från projekt eller organisationer där samverkan med andra aktörer inom t ex akademi, industri eller offentlighet varit ett viktigt inslag.
  • Erfarenhet av arbete på ledningsnivå med styrelse och ledningsgrupp
  • Erfarenhet från forskning i samverkan.
  • Ledning av internationella projekt inom området.

Personlig profil
Som verksamhetsledare förväntas du ha goda ledaregenskaper och kunna kommunicera och samarbeta väl med personer inom industri, universitet, finansiärer och myndigheter samt inom ProcessITs projektverksamhet. Du ska vara en drivande och motiverad person som, tillsammans med biträdande verksamhetsledare, leder och följer verksamheten, samt fortlöpande analyserar risker och möjligheter. Nyckelord för verksamhetsledaren är samverka, samarbeta, utveckla, initiera och leda.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs examen på minst civilingenjörsnivå inom ex automation, elektronik, reglerteknik, datateknik, teknisk fysik eller närliggande områden. Doktorsexamen är meriterande.

Omfattning
Tjänsten är på 100%. Placering är vid Luleå tekniska universitet och institutionen för system- och rymdteknik i Luleå. Tidpunkt för tillträde enligt överenskommelse men senast under andra kvartalet 2018.

För ytterligare information se www.processitinnovations.se samt www.procesindustriellautomation.se (nationellt) samt www.processit.eu (europeisk)

Vi erbjuder en internationell arbetsplats som präglas av kreativitet och samarbeten. Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar.

För ytterligare upplysningar är du välkommen att kontakta: Sammankallande rekryteringsgruppen: Jerker Delsing, 0920-491898, Jerker.Delsing@ltu.se

Fackliga företrädare SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning, referenser och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2018 03 29

Referensnummer: 658-2018