Projektledare/koordinator till gruv- och berganläggningsteknik

Plats
Luleå (Stad), Norrbotten
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 31 mars 2018
Ref:
4174-2017
Kontakta
Erling Nordlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Projektledare/koordinator till gruv- och berganläggningsteknik

Luleå

Ref 4174-2017

Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser bedriver forskning och utbildning inom gruv-, bygg- och miljöområdet. Vår forskning och utbildning har en stark experimentell och tillämpad profil med flera stora och välutrustade laboratorier. Verksamheten kvalitetssäkras av våra engagerade professorer och lektorer i ett exklusivt och framgångsrikt samarbete med näringslivet och den offentliga sektorn. 70 % av vår forskning är externfinansierad och vi har ett väl utvecklat internationellt samarbete med universitet i alla världsdelar. Vi är ca 400 personer med ett 50-tal nationaliteter, varav 180 doktorander och drygt 50 professorer.

Bakgrund ämnet
Gruv- och berganläggningsteknik omfattar berg och bergmassors mekaniska och fysikaliska beteende och egenskaper, samt dimensionering av bergkonstruktioner, sprängteknik, fragmentering, produktionsteknik vid bergbyggande och gruvbrytning, samt underhåll av bergkonstruktioner.

Ämnet Gruv- och berganläggningsteknik har för tillfället 3 Professorer, 3 Biträdande professorer (1 ytterligare på väg), 5 universitetslektorer, 1 forskare, 2 postdocs samt utanför campus 1 gästprofessor och 3 adjungerade professorer. Vi har 17 doktorander och 3 – 4 på ingående. Vi är också i en fas där vi försöker bredda ämnet och kommer att rekrytera en biträdande professor.

För tillfället har vi

 • 5 större projekt finansierade av Vinnova STRIM
  • Face to Surface II - Improved production efficiency in Sublevel Caving
  • Face to Mill
  • Development of a new methodology for evaluating rock support performance in seismically active mines
  • Development of criteria due to seismic risk for temporary closing/re-opening of seismically active mines
  • Assessment of rock fall hazards and optimisation of rock support for deep underground mines
 • 2 stora EU-project (Horizon 2020)
  • SIMS - Sustainable Intelligent Mining Systems
  • SLIM- Sustainable Low Impact Mining solution for exploitation of small mineral deposits based on advanced rock blasting and environmental technologies
 • CAMM – WP Mining (tillsammans med Drift- och underhåll)
 • Två 2-3-åriga projekt finansierade av BeFo (och fler på gång)
  • Identification of fall-outs using numerical analysis
  • Block erosion in surge channels and hydropower tunnels

samt ett antal mindre projekt.

Vi har under senaste åren 2016 arrangerat en internationell konferens Ground Support 2016, den åttonde i en serie, med ca 200 deltagare från ca 34 länder. Vi arrangerar ytterligare en konferens 2018, Fragblast, en stor internationell konferens inom sprängteknik som vi fick i hård konkurrens med framstående länder som t ex Brasilien.

Ämnet ansvarar tillsammans med Geoteknik för bland annat avslutningen jord och berg på civilingenjörsprogrammet samt det internationella MSc-programmet.

Koordinator
Vi söker en koordinator som aktivt bidrar och vidareutvecklar forskning och utbildning inom Gruv- och berganläggningsteknik. Du kommer att ansluta till en etablerad forskargrupp som tillhör Avdelningen för Gruv- och berganläggningsteknik.

Arbetsuppgifter

Koordinatorn kommer att

 • Vara koordinator/projektledare för större externa projekt, t ex Vinnova – Strim, EU
 • Vara koordinator/projektledare för internationella konferenser, workshops och seminarier
 • Bistå och stödja de forskningsorienterade projektledarna (våra seniorer) med projektledning och kommunikation med finansiärer (företag och myndigheter). Detta för att försäkra att vi uppnår projektens mål samt interna LTU mål inom utsatt tid.
 • Leda och utveckla våra externa samarbetsprojekt
 • Marknadsföra Gruv- och berganläggningsteknik och ansvara för konferenser, workshops och seminarier som anordnas av ämnet samt ämnets webbsidor.

Kvalifikationer
Den vi söker kommer att vara anställd vid Avdelningen för Gruv- och berganläggningsteknik och förväntas ha kunskaper och erfarenhet inom följande områden:

 • Högskoleexamen gärna inom vårt ämnesområde, t ex civilingenjörsexamen
 • Erfarenhet av projektledning, vilket inkluderar självständigt arbete med planering, uppföljning, projektekonomi och rapportering
 • Förmåga att hitta och tillgodogöra dig regelverket för olika finansiärer och kunna kommunicera med våra finansiärer
 • Språk: Flytande engelska och svenska (läsa, tala och skriva)

Information
Befattningen är en tillsvidareanställning med placering i Luleå med start så snart som möjligt.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta: Professor Erling Nordlund, Erling.Nordlund@ltu.se, 0920-49 35 35 Fackliga företrädare: SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se OFR-S eller Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@l tu.se 

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar. 

Ansökan 
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska. 

Sista ansökningsdag: 31 mars 2018

Referensnummer: 4174-2017