Quality Project Engineer till Saft AB i Oskarshamn

Rekryterare
Saft AB
Plats
Oskarshamn (Stad), Kalmar (SE)
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 11 april 2018
Kontakta
Jonas Österbo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Quality Project Engineer

Arbetsgivare Saft AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Teknik
Ort Oskarshamn
Platser 1
Sista ansökningsdag 2018-04-11

Quality Project Engineer
Saft–koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av TOTAL-koncernen, har drygt 4 000 anställda vid 14 fabriker och omsatte ca sju miljarder kronor 2016.

Saft AB i Oskarshamn omsatte 2016 ca 1,2 miljard kronor. Antalet anställda är ca 550. I Oskarshamnsfabriken finns utvecklingsavdelning och delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99 % av fabrikens tillverkning går på export. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com

Arbetsuppgifter:
Som Quality Project Engineer hos oss på Saft i Oskarshamn kommer du i huvudsak att driva våra kvalitetsprojekt med fokus på processtabilitet samt verka som kvalitetssäkrande resurs i våra produktutvecklingsprojekt. Du kommer att arbeta djupgående med processrobusthet där du tillsammans med produktionen, processteknik och produktutvecklingsavdelningen identifierar kvalitetspåverkande parametrar och sätter tydliga nyckeltal med reaktionsgränser.

Du driver våra kvalitetsprojekt framåt med fokus på process/kvalitetspåverkande parametrar. Du leder och koordinerar aktiviteter inom projekten för att säkerställa effektivitet och måluppfyllelse. Du stämmer av aktiviteter under projektets gång, gör riskanalyser, arbetar med kvalitetsstatistik och testplaner. Rapportering sker till projektets styrgrupp.

På vår kvalitetsavdelning arbetar totalt 8 personer. Teamet ansvarar för våra system för produkt- och processkvalitet i hela värdekedjan från leverantörer till slutkunder. I rollen kommer du att samverka med våra interna kvalitetsingenjörer och Customer Relation manager. På sikt ser vi det positivt om du utvecklas i arbetet med våra kundreklamationer - med fokus på problemlösning och analys ute på fältet hos våra kunder. Våra kunder befinner sig till stora delar i mellanöstern regionen.

Internt är kontaktytan stor där du samverkar med flera olika funktioner inom bolaget och även med funktioner i systerfabriker.

Bakgrund och egenskaper:
Viktiga framgångsfaktorer för rollen är din erfarenhet av produktkvalitetsfrågor, gärna med en bred förståelse av en mängd olika produkter och material. Har du arbetat i en tillverkande industri med erfarenhet av produktutvecklingsprocesser, där din tekniska bakgrund kommit till sin rätt, ser vi det mycket meriterande. Du är drivande, strukturerad, resultatorienterad och har en förmåga att driva parallella projekt framåt. Du besitter hög integritet med god kommunikativ förmåga. Då vårt koncernspråk är engelska förutsätter vi goda kunskaper i teknisk engelska. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Vi ser att du som söker har en relevant högre akademisk utbildning och vi kommer att lägga stor vikt på personliga egenskaper.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Jonas Österbo och nås på 0768-99 85 77 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!