Chefsjurist till Region Gävleborg

Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 1 april 2018
Ref:
38859
Kontakta
Mats Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Region Gävleborg söker en Chefsjurist

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet. Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region. Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro. Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Placering: 
Gävleborgs län

Bransch: 
HR, juridik

Antal tjänster: 
1

Arbetsuppgifter
Juristfunktionen har en processtödjande roll. Det innebär att den ska bidra till organisationens chefers beslutsunderlag och medarbetarnas förmåga att ta beslut inom sina ansvarsområden i den process de arbetar i.
Funktionen kan anses vara verksamhetskritisk och ska förebygga juridiska risker och bidra till väl utvecklade ledningssystem. Det görs bland annat genom lagbevakning och implementering av ny lagstiftning, samt uppföljning och utbildning i samverkan med processägare och informationsägare. Arbetet utföras i nära samarbete med andra funktioner som har att säkerställa följsamhet till lagstiftning och andra ramverk. Du agerar juridiskt stöd till koncernledning, regionstab, förvaltningschefer, verkställande direktörer och upprätthåller den juridiska säkerheten i den politiska beslutsprocessen. Arbetet med att säkerställa organisationens följsamhet till kommunallagen och förvaltningsrättsliga regler kräver att du har en hög intigritet.
Chefsjuristen är direkt underställd kanslidirektören som leder kansliavdelningen där enheten är organiserad. Chefsjuristen leder två regionjurister vid Enhet för juridik och har budget- och personalansvar.
Andra uppdrag är till exempel att bedriva utbildning, handlägga myndighetsärenden, genomföra rättsutredningar, granska och firmateckna avtal och samordna juridiska tvister, samt ansvara för vården av koncernens bolag, stiftelser och gemensamma nämnder.
Chefsjuristen har att kontinuerligt utvärdera metoder och bemanning av Enhet för juridik för att säkerställa tillgänglighet och korrekt juridisk kompetens. Rollen förväntas också utveckla processer och verksamheten, givetvis i samverkan med berörda verksamheterna och närmaste chef.
Arbetet ställer stora krav på kommunikationsförmåga och du har en väl utvecklad förmåga att bygga positiva relationer, entusiasmera och samarbeta. Du har ett proaktivt, lösningsorienterat och affärsinriktat förhållningssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Svensk jur.kand./juristexamen och erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i offentlig sektor
  • Goda kunskaper i förvaltningsrätt-kommunalrätt.
  • Erfarenhet av strategiska upphandlingar, arbete med inköp och efterföljande avtalsprocess
  • Vara van vid att föredra ärenden
  • Erfarenhet av att hålla utbildning
  • Tidigare chefserfarenhet och notariemeritering vid tings- eller förvaltningsrätt är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med Experis, ett företag inom ManpowerGroup. För mer information angående tjänsten varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mats Andersson på telefon 026 66 30 22 eller via mail mats.andersson@se.experis.com

Facklig kontakt

Johanna Ridal SACO.
Mail: johanna.ridal@regiongavleborg.se  
Tel: +46725210969