Doktorand i konstruktionsteknik; Ice operations

Plats
Luleå (Stad), Norrbotten
Annonserat
den 13 mars 2018
Stängs
den 15 april 2018
Ref:
519-2018
Kontakta
Andrzej Cwirzen
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Doktorand i konstruktionsteknik; Ice operations

Luleå

Ref 519-2018

Forskningsämnet Konstruktionsteknik, vid avdelningen för Byggkonstruktion och brand vid Luleå tekniska universitet vill anställa en doktorand för att arbeta inom ett forskningsprojekt “ARCTIC-ecocrete”.  Forskargruppen består för närvarande av cirka 25 personer inklusive ledande forskare, doktorander, tekniker och professorer. http://www.ltu.se/research/subjects/Konstruktionsteknik

Ämnesbeskrivning
Konstruktionsteknik omfattar utformning, dimensionering, byggande, underhåll, tillståndsbedömning, reparation och förstärkning av bygg- och anläggningskonstruktioner med fokus på betong, dess egenskaper och samverkan med andra material.

Projektbeskrivning
Utformningen av offshore-strukturer i arktiska vatten är starkt beroende av exakta och representativa uppskattningar av lokala och globala isbelastningar. Förutsättningen av isstyrkor på strukturer bygger starkt på en grundlig förståelse av ismekanik och ismikrostruktur. I många fall styr ishällar utformningen av offshore petroleumsutforskning, produktionsstrukturer och hamnstrukturer. Isbelastning, ismekanik och ismikrostruktur kommer att vara det ledande ämnet för denna doktorsavhandling. Projektverksamheten kommer att omfatta fältexpeditioner, laboratorie- och fälttester, analys och modellering av erhållna data.

Arbetsuppgifter
Som doktorand kommer du att utbildas i vetenskapligt tänkande och skrivande. Arbetet som doktorand är problemfokuserat. Du kommer att utveckla färdigheter i att identifiera, definiera, formulera och lösa problem både praktisk och teoretisk karaktär. Du kommer också att utveckla dina färdigheter för att arbeta med komplexa teoretiska och analytiska frågor och att integrera dessa i nuvarande praxis. De doktorandstudierna är fyra år, heltid. Administrering och/eller föreläser 20% kan tillkomma.

Kvalifikationer
En lämplig bakgrund för positionen är en civilingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av materialmodellering, experimentell laboratoriearbete, experimentella tekniker inklusive scanningelektronmikroskopi (SEM), X-ray tomografi, optisk mikroskopi, mekanisk provning. Det krävs att sökanden talar, läser och skriver engelska relativt obehindrat.

För mer information: Studieplaner för forskarutbildning inom teknisk fakultet

Information
För ytterligare information, kontakta: Professor och ämnesföreträdare Andrzej Cwirzen, andrzej.cwirzen@ltu.se
Fackliga representanter: SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se and OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, öppenhet och ansvar.

Vid olika tolkningar av den engelska och svenska versionen av detta tillkännagivande har den engelska versionen företräde.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på engelska.

Sista ansökningsdag: 2018 04 15

Referens nummer: 519-2018