Chef till avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 16 mars 2018
Stängs
den 3 april 2018
Kontakta
Eva Bergquist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vi söker en erfaren och driven administrativ chef som vill vara med och främja kulturens betydelse i ett växande, attraktivt och hållbart län.

Kultur är en av Stockholms läns landstings kärnverksamheter. Kulturförvaltningen ansvarar huvudsakligen för kulturnämndens bidragsgivning, den strategiska samordningen av regionala insatser inom kulturområdet och för den konstnärliga gestaltningen av vårdmiljöer. Vårt uppdrag vidgas och vi befinner oss i spännande förändringsprocesser.

Arbetsuppgifter
Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd är förvaltningens administrativa nav och ansvarar för interna och koncerngemensamma processer, utgör nämndsekretariat samt arbetar övergripande med ledningssystem. Förvaltningens huvudsakliga sakområden, bidragsgivning till kultur- och föreningsliv och folkbildningsorganisationer, främjande länskulturfunktioner samt konstnärliga gestaltningar, förutsätter ett nära samarbete mellan samtliga avdelningar. Förutom ekonomi och därtill kopplade processer, spänner avdelningens ansvarsområden från registratur och arkiv, IT och systemförvaltning, telefoni och fastighetsfrågor, nämndärenden och informationssäkerhet till intern och extern kommunikation. From 2018-04-01 blir kulturnämnden Stockholms läns landstings arkivmyndighet vilket innebär att förvaltningens uppdrag vidgas väsentligt.

Som avdelningschef driver du tillsammans med dina medarbetare olika utvecklingsprocesser som syftar till att stödja kulturuppdraget. Din roll är även att tillsammans med förvaltningschefen planera, verkställa och följa upp förvaltningsövergripande frågor. Du har budget- och personalansvar för ca 12 medarbetare, ingår i ledningsgruppen och rapporterar till förvaltningschefen.

Kvalifikationer
Du har en högskoleutbildning inom ekonomi och har i ditt arbete ansvarat för organisationers ekonomiska processer så som budget och bokslut. Du är en erfaren chef som är van vid att leda förändringsprocesser. Du har intresse för avdelningens ansvarsområden och kan företräda dessa inom olika nätverk. Du har god kommunikativ förmåga och är en god skribent. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och kan prioritera. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer.

Personliga egenskaper
Som person är du handlingskraftig och intresserad av förändringsarbete. Du har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att upprätta och utveckla effektiva kontaktnät. Du kombinerar en analytisk kapacitet med lyhördhet. Som ledare drivs du av att se människor och verksamhet utvecklas.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb