Chef för SLU Global

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 23 mars 2018
Stängs
den 23 april 2018
Ref:
SLU ua 2018.2.5.1-1099
Kontakta
Miika Wallin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chef för SLU Global

Ref SLU id: SLU ua 2018.2.5.1-1099

SLU:s strategi 2017-2020 lyfter fram den globala dimensionen av SLU:s sektorsroll genom dess koppling till de stora globala utmaningarna; klimatförändring, mat- och vattenförsörjning, hållbarhetsfrågor etc. Engagemang för global utveckling och samarbete med låginkomstländer har sedan starten av SLU för 40 år sedan varit en viktig del av universitetets verksamhet. 2010 utvecklades strategin ”Vetenskap för global utveckling – SLU:s bidrag till fattigdomsbekämpningen”, som visar hur SLU bidrar till genomförandet av regeringens politik för global utveckling (PGU). För att stödja implementeringen av strategin etablerades 2011 enheten SLU Global. SLU Global stödjer och speglar SLU:s verksamhet med relevans för hållbar utveckling med fokus på låginkomstländer och stimulerar utveckling av nya samarbeten, forskningsinitiativ och utbildningsinsatser inom området.

Kopplat till SLU Global finns även Global Challenges University Alliance (GCUA, https://www.slu.se/gcua) ett globalt nätverk för life science universitet som för närvarande koordineras av SLU.

SLU Global är en del av SLU:s ledningskansli och består för närvarande av en administrativ enhet med sex medarbetare samt åtta temaledare på deltid. Dessa är placerade på olika institutioner och orter inom SLU.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ha ansvaret för verksamheten på enheten, vilket innefattar det övergripande ansvaret för verksamhetsplanering, budget och budgetuppföljning. Du har även ett delegerat arbetsmiljöansvar, vilket innefattar att utveckla en god anda och kreativ miljö. Du rapporterar till och arbetar nära vicerektor för internationella relationer för att strategiskt utveckla den globala verksamheten. Rörande administrativa frågor rapporterar du till chefen för ledningskansliet i vars ledningsgrupp du ingår.

Kvalifikationer:
Du har doktorsexamen eller motsvarande och dokumenterad erfarenhet av internationell samverkan och globalt utvecklingsarbete. Du kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift, och gärna på ytterligare språk. Erfarenhet av forskning, utbildning, kapacitetsutveckling och information till externa målgrupper är meriterande. Ett dokumenterat intresse för och erfarenhet av samverkan inom andra discipliner än den egna är också meriterande. Tidigare chefserfarenhet är ett krav, gärna även någon form av ledarskapsutbildning. Som person är du kommunikativ, tydlig och drivande.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2017-04-23.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Kontaktpersoner
Miika Wallin
Chef för ledningskansliet
018 67 22 88
miika.wallin@slu.se