Moderna Museet söker pressekreterare

Rekryterare
Moderna Museet
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 26 mars 2018
Stängs
den 17 april 2018
Ref:
MM 2018/37
Kontakta
Charlotte Gateau
Anställningsform
Tillsvidare

moderna_museet_geten_installation.gif

Moderna Museet söker pressekreterare

Tillsvidare, 100 %

Tillträde enligt överenskommelse

Är du en erfaren och driven pressekreterare som vill gå vidare till nya utmaningar? Brinner du för PR och har känsla och engagemang för nyheter? Har du gedigen erfarenhet av media och hur media arbetar? Är du dessutom bra på att utvärdera och analysera medieinsatser? Då är du den vi söker!

Moderna Museet är en statlig kulturmyndighet med nationellt ansvar för samling av modern och samtida konst. Museet har ett omfattande program för utställningar, pedagogisk verksamhet och internationellt utbyte inom konstområdet. Moderna Museet har en av Europas främsta samlingar av modern och samtida konst och är känt världen över. Museet finns i Stockholm och Malmö. Befattningen som pressekreterare är placerad inom Moderna Museets kommunikationsavdelning på Skeppsholmen i Stockholm.

Arbetsuppgifter
I rollen som pressekreterare kommer du att arbeta med PR-arbete som stödjer Moderna Museets kampanjer. Jobbet innebär både dagligt, praktiskt arbete och mer långsiktigt och uppsökande pressarbete. Du ska arbeta strategiskt och långsiktigt för att bygga och underhålla medierelationer med många olika typer av redaktioner – riksmedia, regional media, veckopress, månadspress och digitala kanaler, både nationellt och internationellt.

Centralt för befattningen är att du aktivt driver presskampanjer, ger service till uppsökande journalister, gör nyhetsvärdering, tar fram pressmeddelanden och arbetar praktiskt med pressvisningar. Du är ett stöd för och ger budskapsträning till chefer och övrig personal när det gäller massmediekontakter samt informerar internt om massmediefrågor av skilda slag. I arbetet ingår också media- och omvärldsbevakning.

Du arbetar integrerat med övriga på avdelningen och bidrar till samordning av kommunikationsinsatser. Du sätter servicenivån högt och har en välutvecklad känsla för nyheter som kan intressera våra målgrupper. I ditt ansvar ingår att mäta, utvärdera och analysera våra medieinsatser.

Pressekreteraren kombinerar självständigt arbete med ett tätt samarbete med kollegor inom kommunikationsavdelningen och andra avdelningar på museet i Stockholm och i Malmö.

I arbetet ingår periodvis presstjänstansvar kvällar och helger.

Kvalifikationer

  • högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande kunskaper
  • minst fem års erfarenhet av arbete i presstjänst, på PR-byrå eller som journalist
  • driven kommunikatör
  • förmåga att tala och skriva svenska och engelska på professionell nivå
  • intresse för konst och kommunikationsfrågor.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från pressarbete inom kultursektorn
  • erfarenhet av redaktionellt arbete
  • erfarenhet av att tänka in nya kanaler
  • brett kontaktnät inom svenska medier.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är prestigelös och trivs med att samarbeta. Arbetar proaktivt och effektivt och kan snabbt sätta dig in i nya situationer och ny kunskap. Förmågan att vara en trygg och stadig rådgivare i pressfrågor även i tidspressade situationer är en viktig del av arbetet. Du är serviceinriktad med gott omdöme, har nyhetskänsla och kan hantera ett ibland pressat tidschema. Du är noggrann och har förmåga att prioritera. Du trivs med att arbeta både operativt och strategiskt. Du har starkt leveransfokus och tycker om utmaningar och kan självständigt driva dina frågor.

Moderna Museet eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Ansökan
Information om befattningen lämnas av kommunikationschef Charlotte Gateau, 08-5202 3551.

Fackliga företrädare är Malin Wilson, ST-kultur, 08-5202 3530 och Johanna Holm Norrvik, Saco-S, 08-5202 3566.

Välkommen med ansökan och CV märkta med diarienumret MM 2018/37 via Moderna Museets hemsida, http://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/om-museet/lediga-tjanster/ och länken "Ansök" längst ned i annonsen. Vi tar bara emot ansökningar på detta sätt. Sista ansökningsdag är den 17 april 2018.