Chef för produktionsavdelningen till Pensionsmyndigheten

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 26 mars 2018
Stängs
den 22 april 2018
Kontakta
Sophie Lempert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chef för produktionsavdelningen

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är cirka 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nue

Pensionsmyndigheten är en förvaltningsmyndighet för ålderspensionssystemet inom socialförsäkringen och för andra förmåner och ersättningar som enligt lag eller förordning ska administreras av oss. Vi är i framkant när det handlar om teknik och utveckling och arbetar effektivt med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet. 

Produktionsavdelningen består av ca 750 medarbetare samt bemanningskonsulter uppdelade på tre produktionsområden: 

• Förmånshandläggning
• Kontroller och utbetalningar 
• Kundmöte

Vidare finns en controllerenhet och en omprövningsenhet på avdelningen. Verksamheten inom respektive produktionsområde bedrivs i enheter som leds av varsin enhetschef. Cheferna för produktionsområdena samt controllerenheten och omprövningsenheten rapporterar till chefen för produktionsavdelningen.

Arbetsbeskrivning
Som Chef för produktionsavdelningen är du ytterst ansvarig för avdelningens resultat och att verksamheten bedrivs med hög kvalitet, effektivitet och kostnadsmedvetenhet samt att resultatet är länkat mot myndighetens mål, uppdrag och framtidsbild. På ett mer strategiskt plan är du med och omsätter regleringsbrev och politiska intentioner till strategier och verksamhetsplaner. Du har personal- och budgetansvar och rapporterar direkt till generaldirektören samt ingår i myndighetens ledningsgrupp. 

Du kommer som Chef för produktionsavdelningen att ansvara för planering och styrning avseende myndighetens försäkringsprodukter och förmåner; myndighetens kundkontakter och kanaler (utom myndighetens webbplats) samt för nationell styrning av produktionen. Avdelningen ansvarar även för omprövning av samtliga försäkringsärenden, myndighetens kontrollverksamhet och arbetet med misstanke om brott.

Chefen för produktionsavdelningen ansvarar för det intensivt pågående utvecklingsarbetet med att säkerställa den kundcentrerade och digitaliserade förflyttningen mot framtidens ärendehantering och kundmöte. Genom olika utvecklingsaktiviteter och kommunikation görs det tydligt för alla medarbetare och chefer var verksamheten är, vart den ska och hur vägen dit ser ut. Arbetet bedrivs med stor delaktighet av både medarbetare och chefer samt i samverkan med myndighetens övriga avdelningar.

Utbildning och erfarenhet
Du har en relevant akademisk examen. Du har flerårig chefserfarenhet med vana att leda genom andra chefer. Du har erfarenhet av att kommunicera den strategiska helheten och långsiktiga mål för verksamheten till medarbetarna. Du har erfarenhet av att etablera och utveckla samarbeten med olika parter, likväl internt som externt. Du har god förståelse för de särskilda krav på förhållnings- och arbetssätt som uppdrag inom statlig verksamhet kräver. Som chef verkar du för att arbetsmiljön inom myndigheten och på avdelningen präglas av arbetsglädje, effektivitet och noggrannhet genom ett coachande och engagerande ledarskap. Du ser också vikten av att arbeta strategiskt med kompetensförsörjning.

Du har företrädesvis erfarenhet av att ha verkat i en större organisation med komplexa regelverk att hantera förmodligen inom statlig sektor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med verksamhetsutvecklings- och förändringsarbete med kravställning mot IT- verksamheten.

Egenskaper
Som person är du stabil och trygg med god självinsikt. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och har en naturlig förmåga att leda, engagera och utveckla dina medarbetare. Du arbetar övergripande och målinriktat för att åstadkomma resultat genom delaktighet och engagemang.

Arbetsuppgifterna förutsätter att du är kommunikativ och tydlig. Egenskaper som prestigelös, flexibel och samarbetsinriktad stämmer väl in på dig och du är naturligt nyfiken på att förstå verksamheten. Du arbetar med ständiga förbättringar, har ett helhetsperspektiv och är lösningsorienterad med förmåga att fatta beslut. Du är omdömesgill och har hög integritet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i urvalsprocessen. 

Ansökan och information
I den här rekryteringen samarbetar vi med Harvey Nash. För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta ansvariga konsulter Sophie Lempert, telefon 0730 95 7104, Gustaf Åberg, telefon 0767 98 1361.

Fackliga representanter, Pensionsmyndigheten: Linda Modin, SACO, tel. 010-454 33 36 och Ann-Christine Jonsson, ST, tel. 010-454 28 54.

Välkommen med din ansökan senast den 2018-04-22, märk din ansökan med PSL 2018-36

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning. Tjänsten är placerad i Stockholm (Hornstull). 

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.