Enhetschef Planenhet programskede

Rekryterare
Uppsala Kommun
Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 10 april 2018
Stängs
den 29 april 2018
Kontakta
Elisabet Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Enhetschef Planenhet programskede

Diarienr: GSN-2018-0713
Arbetsplats: Stadsbyggnadsförvaltningen
Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad: 2018-03-28

Sista ansökningsdag: 2018-04-29

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Arbetsuppgifter
Intresserad av att bygga upp, leda och utveckla en nybildad enhet?

Planenhet programskede verkar i skedet mellan översiktsplanen och detaljplanen, oftast i form av program för detaljplan och andra fysiska program. Kontoret står för en hållbar stadsutveckling som ligger i framkant.

Som enhetschef leder och fördelar du arbetet och har personal- och arbetsmiljöansvar inom den egna enheten som består av ca 15 personer. Du har verksamhets- och budgetansvar och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du rapporterar till avdelningschef för Plan- o bygg samt till nämnd. Du arbetar tätt ihop med de andra enhetscheferna inom detaljplan och med övriga inom förvaltningen. Du är en viktig del i avdelningens ledningsgrupp som omfattar stadsarkitekt, bygglovchef, chef för bostadsanpassning och chefer för detaljplan.

Du leder en grupp av kompetenta medarbetare genom coachning och utveckling både på grupp- och individnivå. Medarbetarna är samhällsplanerare som leder eller medverkar i projekt, samt specialister inom miljö, natur och kulturmiljö. 

Plan- och byggnadsnämnden beslutar om uppdrag varför kontakt med politikerna i nämnden ligger inom ditt chefsuppdrag. Dialog och samråd med medborgarna är en betydande del av planarbetet. Du är med och utvecklar vårt sätt att föra dialog på ett modernt sätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arkitektutbildning som planeringsarkitekt-, landskapsarkitekt, husarkitekt eller likvärdigt. Även utbildning som samhällsplanerare eller annan likvärdig utbildning kan vara intressant. Du har ledarerfarenhet som chef eller projektledare och är intresserad av att utveckla ditt ledarskap. Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, att leda större stadsutvecklingsprojekt och att driva förändringsarbete.

Som ledare har du en välutvecklat kommunikativ förmåga och du är duktig på att både lyssna och påverka. Likaledes är din samarbetsförmåga bra och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som person är du kreativ och har lätt att ur ett helhetsperspektiv komma med idéer och nya angreppssätt samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. 

Du har en mycket god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift och du är en van användare av Officepaketet.

Nyfiken?
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du tillsammans med härliga kollegor får möjlighet att påverka och bidra till Uppsalas positiva utveckling. Hos oss arbetar du i händelsernas centrum, med stadens bästa pendlarläge precis intill centralstationen i Uppsala - 30 minuter från Stockholm.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef för Plan- och bygg Elisabet Jonsson 018-727 4700. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontaktar du HR-specialist Britt Pedersen 018-727 6712.

Fackliga företrädare, Sampo Hinnemo, SACO 018-727 4058, Michael Wallden, Vision 018 -727 1510, Niclas Möller, Ledarna 018-727 4491.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.