ISP söker en erfaren medarbetare

Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 12 april 2018
Stängs
den 30 april 2018
Ref:
2018-9.2-0009
Kontakta
Karl Evertsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

ISP söker en erfaren medarbetare till krigsmaterielgruppen.

Arbetsbeskrivning
Du arbetar med och ansvarar för exportkontrollrelaterade frågor inom krigsmaterielgruppen. Du bistår gruppchefen i såväl operativa som strategiska frågor och representerar ISP i externa sammanhang. Tjänsten innebär regelbundna kontakter med Regeringskansliet, företag och myndigheter inom och utanför Sverige. Du kommer att handlägga mer komplexa ärenden. Även beslutsfattande kan förekomma.

Vem är du?
Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du har minst tio års arbetslivserfarenhet från det utrikes-, försvars- eller säkerhetspolitiska området. Erfarenhet från frågor gällande exportkontroll liksom tjänstgöring inom Regeringskansliet är meriterande.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du kan snabbt sätta dig in i regelverk och behärska en komplicerad och omfattande materia. Du kan förklara saker på ett klart och begripligt sätt som gör att mottagaren enkelt kan ta till sig och förstå budskapet. Du är en flexibel, noggrann och strukturerad person som är van att arbeta självständigt men med god förmåga att också samarbeta med dina kollegor.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av krigsmateriel och andra strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden. Läs mer om oss här på www.isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning samt få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Karl Evertsson, chef krigsmaterielgruppen, e-post karl.evertsson@isp.se eller telefon 08-406 31 16.

Ansökan ska ha inkommit senast den 30 april till registrator@isp.se med angivande av referensnummer 2018-9.2-0009. Du kan också skicka in din ansökan per post till ISP, 164 90 Stockholm.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ej antagna ansökningshandlingar två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.