Avdelningschef till Kommunikationsavdelningen

Rekryterare
Systembolaget
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 13 april 2018
Stängs
den 27 april 2018
Kontakta
Susanne Ahlström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Avdelningschef till Kommunikationsavdelningen

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Avdelningschef.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Rollen
Som Avdelningschef för Systembolagets kommunikationsavdelning har du ett övergripande ansvar för all extern och intern kommunikation och utvecklingen av kommunikationsavdelningen i sin helhet. Kommunikationsavdelningen består av de fyra enheterna Press&PR, Kommunikationsutveckling, Digital utveckling samt Kundtjänst och dryckesauktioner, med totalt 50-talet medarbetare. I rollen rapporterar du till Systembolagets vVD, Direktör Verksamhetsområde Erbjudande.

Om dig 
För att lyckas i rollen har du en gedigen kunskap och erfarenhet av kommunikationsområdet, och av digital kommunikation i synnerhet. Du har lång erfarenhet av ledarskap i stor komplex verksamhet i politiskt styrd organisation. Du ska ha erfarenhet av att leda genom mellanchefer. Du är van att arbeta nära VD och ledningsgrupp i större organisation. Erfarenhet från detaljhandel eller annan serviceverksamhet är ett plus.

Om din utveckling hos oss 
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Kontakt 
I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search AB. För mer information om rollen, vänligen kontakta Brightnesskonsulterna Susanne Ahlström, sah@brightness.se alt. 0706044297 eller Anna-Karin Engvall, ake@brightness.se alt. 0707323007.

Ansökan 
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 27 april. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut. Vi tar inte emot ansökningar via mail eller brev. Är länken inte klickbar, vänligen klistran in den i sökrutan i ett nytt fönster. http://brightness.se/jobb/119-avdelningschef-kommunikation