Chefsjurist till Konkurrensverket

Rekryterare
Konkurrensverket
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 13 april 2018
Stängs
den 9 maj 2018
Ref:
249/2018
Kontakta
Rikard Jermsten
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Chefsjurist

Sista ansökningsdag: 2018-05-09      Diarienummer: 249/2018

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet? 

Då är Konkurrensverket någonting för dig. 

Konkurrensverket söker dig som vill ta det övergripande ansvaret för juridiska frågor inom myndighetens sakområden. Du är direkt underställd generaldirektören, ingår i myndighetens ledningsgrupp och medverkar aktivt till att myndigheten når sina mål samt ansvarar för att säkerställa en god juridisk kvalitet i myndighetens verksamhet.  

Som chefsjurist har du ett övergripande ansvar för det juridiska stödet på myndigheten. Det innebär att du ger stöd i ärenden i konkurrens- och upphandlingsrättsliga frågor liksom i övriga verksamhetsfrågor som är av större betydelse för myndigheten. Du deltar vid föredragningar för generaldirektören inför beslut i ärenden och remisser m.m. och bistår därutöver denne med råd och kvalitetssäkring av juridiska frågor. Du deltar i planering och beredning av ärenden avseende Konkurrensverkets rättstillämpning och svarar för att denna är enhetlig. Du identifierar strategiskt viktiga juridiska frågor och utvecklar och formulerar strategier och mål för myndighetens juridiska verksamhet med fokus på processföring.

Du leder medarbetare på ett sätt som skapar engagemang och utveckling och som innebär att det juridiska stödet bidrar till att myndigheten når sina mål. Du samarbetar med Konkurrensverkets övriga chefer i gemensamma arbetsprocesser och driver ett ständigt förbättringsarbete avseende arbetsformer och kompetens. Du har en viktig roll som bärare av statstjänstemannakulturen på myndigheten.  

Kvalifikationer  
Som chefsjurist ska du svara mot mycket högt ställda krav på juridisk yrkesskicklighet, omdöme och samarbetsförmåga. Du har mycket goda kunskaper i och mångårig erfarenhet av arbete med konkurrens- och/eller upphandlingsrättsliga frågor. Dina kunskaper i processrätt är djupa och grundas i erfarenhet av domstolsprocesser. Du har erfarenhet av arbete i domstol eller förvaltningsmyndighet. Du har mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Dessutom ska du ha mycket goda kunskaper i engelska då du representerar Konkurrensverket externt i olika sammanhang, även internationellt. Omvärldsfokus är centralt i denna roll.  

Ditt ledarskap präglas av personlig mognad med erfarenhet av att leda grupper. Du kan leda kvalificerade specialister genom ett coachande förhållningssätt. Du har en djup förståelse för de behov av planering, styrning och stöd som finns i en verksamhet med höga krav på kvalitet i analys och beslutsfattande. Du tänker strategiskt, har ett brett perspektiv på verksamheten och bidrar med stark kommunikativ förmåga till ett gott samarbetsklimat på alla nivåer.  

Upplysningar   
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår hemsida. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Rikard Jermsten, generaldirektör, Karin Lunning, ställföreträdande generaldirektör eller Karin Alling, personalansvarig. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (SACO), och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.  

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.  

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 2018-05-09 

Välkommen med din ansökan! 

 

Konkurrensverket är en myndighet med uppdrag att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna samt en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer.