Tekniker till Yaskawa Nordic AB Motoman

Plats
Jönköping (Kommun)
Annonserat
den 16 april 2018
Stängs
den 9 maj 2018
Kontakta
Marie Johansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kundorienterad tekniker

Arbetsgivare Yaskawa Nordic AB Motoman
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Teknik
Ort Jönköping
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-05-09

YASKAWA har tagit ett strategiskt beslut om att bygga upp en egen säljorganisation för DMC, så även i Norden, riktat i första hand mot OEM, men också tillsammans med olika distributionspartners på de nordiska marknaderna.

I snart 100 år har YASKAWA tillverkat och sålt produkter inom området mekatronik, för maskinbyggare och industriell automation. I Europa står Drives & Motion (frekvensomriktare och servosystem) del för en stor del av den totala försäljningen. Yaskawa har precis lanserat nya generationer av frekvensomriktare och servosystem och ligger långt framme tekniskt och även inom detta område är YASKAWA en globalt ledande aktör.

Inom området Control (styrsystem) är Yaskawa idag en stark aktör där man för fem år sedan köpte automationsföretaget VIPA och har sedan dess integrerat produkterna med Yaskawas Drives & Motion produkter. Under kommande år kommer VIPA vara helt integrerat i Yaskawa, både produktmässigt och organisatoriskt och vi kommer att jobba med ett varumärke ”Yaskawa”. 

YASKAWA Nordic satsar nu på att bygga upp en försäljnings- och serviceorganisation för affärsområdet Drives Motion & Control (el/servomotorer, frekvensomriktare och styrsystem). Vi söker därför en drivande tekniker som vill vara med att bygga upp en ny organisation.

Triggas du av att ge bästa möjliga service och ser fram emot att utmanas och få möjlighet att växa i ditt tekniska intresse?

Vill du bli en del av ett team som dagligen strävar efter att erbjuda kunder bästa möjliga support och service.

Arbetsuppgifter
Som kundorienterad tekniker kommer du att utgå ifrån kontoret i Jönköping där du både självständigt och i samråd med säljavdelningen ger teknisk rådgivning till OEM kunder samt de distributionspartners man har avtal med. I rollen ingår det även att tillsammans med säljaren besöka kunder på plats ta emot kravspecifikationer från kunder, och utvecklar lösningar enligt deras behov. Du kommer vara en stödjande i att ta fram offertunderlag som sedan presenteras till kund via ansvarig säljare.

Urval av arbetsuppgifter:

  • Tillsammans med säljare besöka kunder
  • Vara Yaskawas kontaktperson gentemot OEM kunder och dess produktgrupp
  • Ge stöd och råd om möjliga produktlösningar och problemlösningar till kund
  • Vara behjälplig i att framställa tekniskt underlag inför kundmöten
  • Följa upp projekten internt och sköta kommunikationen mellan säljteam och kund

Formella krav

  • Nyligen tagen examen från en tekniskt inriktad eftergymnasial utbildning, meriterande maskiningenjörsutbildning.
  • Grundkunskaper inom mekanik eller elektronik.
  • Flytande i tal och skrift i både svenska och engelska
  • B-körkort

Din profil
Tjänsten passar dig som har en eftergymnasial utbildning inom teknik / elektronik eller har arbetat ett par år med tekniskt arbete inom mekanik eller elektronik/automation, gärna med maskinsystem alt. drivsystem och vill utveckla dina kunskaper och bygga din grund inom ett växande område. Du ingår i ett seniort team som kommer att hjälpa dig att lära och växa i rollen. Du har ett intresse för att arbeta i en relationsskapande roll där du är en del av företagets ansikte utåt men också en viktig del i det tekniska utvecklingsarbetet. Delar av introduktionen kommer ske nere i Tyskland där du också framöver kommer ha stor uppbackning ifrån.

Vi tror att du är en person som har ett genuint teknikintresse, är idérik och vill arbete i en organisation präglad av innovation och med goda möjligheter till långsiktig utveckling.

Vi ser att du är en kommunikativ och relationsskapande person då rollen präglas av kontakt med såväl kunder som kollegor från olika avdelningar. Du har en lösningsfokuserad inställning som tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt även när hinder uppstår. Vidare har du en god samarbetsförmåga och tycker om att dela med dig av din kunskap till andra samtidigt som du ser det som en självklarhet att ta del av andras kunskap för att själv utvecklas.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen.

Ansvarig rekryterare är Marie Johansson och nås på 0700-911403 eller på marie.johansson@unikresurs.se eller Jonas Österbo och nås på 0768-998577, jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!