Konstruktionschef med produktutvecklingsfokus till internationell aktör

Rekryterare
CNH Industrial
Plats
Överum, Västervik
Annonserat
den 24 april 2018
Stängs
den 27 maj 2018
Kontakta
Caroline Bruhammar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Konstruktionschef med produktutvecklingsfokus till internationell aktör

Arbetsgivare CNH Industrial Sweden AB
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Teknik
Ort Överum
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-05-27

Företagspresentation
CNH Industrials är världsledande inom kapitalvarusektorn och intar en bred marknad genom sin design, tillverkning och försäljning av jordbruksmaskiner, byggmaterial, lastbilar, bussar och nyttofordon. CNH Industrials visar ett starkt fokus framåt mot expansion inom marknader med hög tillväxt. De finns i 180 länder, med cirka 63 000 personer anställda på 64 fabriker och hela 49 forsknings-och utvecklingscenter. CNH´s globala närvaro och breda räckvidd innebär att de kan dra fördel av möjligheter för tillväxt och fullfölja sin ambition att vara en ledande aktör inom deras områden. För mer information, se www.cnhindustrial.com

I Överum tillverkas många av komponenterna till plogarna, såmaskinerna och rampspridaren. Produktionen sker med högteknologiska maskiner och slutmontering till färdiga produkter sker i Överum.

Till siten i Överum söker CNH en Konstruktionschef med produktutvecklingsfokus som vill vara med på en utmanade tillväxtresa i en internationell och global miljö med starka varumärken.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Konstruktionschef har du fullt tekniskt ansvar och svarar för produktutveckling och product management inom området plogar, såmaskiner och rampspridare. Du driver kvalitet, produktändringar och har designansvaret. Rollen ansvarar för arbetsfördelning och prioritering av projekt samt personalfrågor och karriärutveckling i ditt konstruktionsteam bestående av ca 10 medarbetare.

Du leder, ansvarar och följer upp projekt för att säkerställa leverans mot tid och budget. Du har övergripande program management ansvar men kommer även till viss del själv vara delaktig i projekten. Rollen samarbetar nära marknad/sälj, produktion, utveckling samt inköp och leverantörer för att säkerställa leverans av projekten. Du ansvar också för budget, prognos och investeringar kopplat till design och utvecklingsaktiviteter inom ditt område.

Placeringen är på site i Överum och rapporterar till Soil management engineer globalt som sitter i Illinois, USA.

Din profil
För detta uppdrag söker vi dig som minst har 5 års erfarenhet inom produktutveckling inom Automotive området. Du har en gedigen teknisk grundkompetens med utbildning som minst högskoleingenjör. Totalt sett har du en lång erfarenhet inom konstruktion samt industrialiseringsprocessen. Det är en fördel om du även har chefs- eller ledarerfarenhet samt internationell erfarenhet. Har du dessutom en bakgrund inom jordbruk eller jordbruksprodukter är det stark meriterande.

Du har också goda kunskaper i tal och skrift i svenska och mycket goda kunskaper i engelska. Då rollen rapporterar till USA kommer dialog, muntlig och skriftlig ske på engelska varför du bör kunna hantera det obehindrat. Då resor kommer vara en del av tjänsten, ca 15 %, hoppas vi att du även är bekväm med det.

Goda kunskaper i Officepaketet samt 3D CAD är en förutsättning för att klara rollen.

Personliga egenskaper
Du har god analys- och problemlösningsförmåga och sätter dig lätt in i komplexa sammanhang. För att lyckas i rollen tror vi också att du som söker är självgående och van att tillsammans med andra driva ditt arbete framåt. Du påverkar och agerar proaktivt men med insikten av att ditt arbete är en del av ett större sammanhang. Då du verkar i en global organisation tror vi att du har lätt att skapa kontakter och samarbeta på olika nivåer inom CNH. Du har ett naturligt kundtänk och sätter alltid affär och kund i fokus. Som person är du nyfiken och intresserad och drivs av utveckling och innovation.

Ansök redan idag!
I denna rekrytering samarbetar CNH Industrial Sweden AB med Unik Resurs. Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar kommer att hanteras löpande så dröj inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är 27 maj. Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst. Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Caroline Bruhammar och nås på caroline.bruhammar@unikresurs.se, och via telefon 0704-84 0036.

Vi ser fram emot din kontakt!

Välkommen till Unik Resurs!
Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!