Erfaren projektledare inom lokalförsörjning till FRA

Plats
Drottningholm, Ekerö
Annonserat
den 9 maj 2018
Stängs
den 27 maj 2018
Kontakta
Tommy Lagergren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Erfaren projektledare inom lokalförsörjning till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren projektledare till avdelningen för verksamhetsstöd. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som projektledare inom lokalförsörjning tillhör du avdelningen för verksamhetsstöd och ansvarar för lokalförsörjningsprojekt från idéstadie till byggproduktion. Ditt uppdrag innebär samordning och uppföljning, dels av interna processer kopplade till projekt och dels av FRA:s krav gentemot fastighetsägaren. Du har budgetansvar vilket innebär att du samordnar projektens ingående budgetar och ser till att projektens budget hålls inom angivna ramar.

FRA står inför flera stora fastighetsprojekt, vilket innebär att du driver projekt från beställarsidan. För tjänsten är det viktigt att du har förmågan att lyssna till verksamhetens behov och omsätta dessa till teknisk information till fastighetsägaren och byggentreprenörer.

Tjänsten innebär att du har flera kontakter internt, bland annat med staberna på myndigheten och med chefer vid avdelningarna. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan
Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot bygg, fastighet, projektledning eller entreprenader, alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.

Meriterande är om du har utbildning i ledarskap. Vi ser att du har arbetat med projektledning inom byggområdet, gärna ur ett hyresgästperspektiv, du har förhandlingsvana och är van vid självständigt arbete. Positivt är om du har erfarenhet av svensk statsförvaltning och den statliga sektorns principer, normer och rutiner samt erfarenhet av presentationsteknik. Vidare ser vi att du behärskar MS Office, är van att skriva rapporter och sammanställningar. Tjänsten förutsätter också att du kan skriva och kommunicera obehindrat på både svenska och engelska.

Du är
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är uppmärksam och tillmötesgående med förmågan att stötta andra. På ett strukturerat sätt planerar du och driver processer och du anstränger dig för att leverera lösningar. Du kommer ofta med initiativ till nya aktiviteter och förslag som gagnar arbetet. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, är en god kommunikatör och ser till att budskap och förväntningar är tydliga för alla berörda parter.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som projektledare hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Robert Sirkka på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-05-27.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb