Stabshandläggare med inriktning på kris- och beredskapsplanering

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 14 maj 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Kontakta
Johan Dahlstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Stabshandläggare med inriktning på kris- och beredskapsplanering

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven stabshandläggare med omvärldsintresse till planeringsenheten. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
Som stabshandläggare hör du till planeringsenheten vid FRA där du har som huvuduppgift att utveckla, forma och samordna myndighetens arbete med kris- och beredskapsplanering. Du ansvarar för kris- och beredskapsplaner på myndighetsnivå, kris- och beredskapsövningar och samarbete med andra myndigheter inom kris- och beredskapsområdet. Du ansvarar även för risk- och sårbarhetsanalyser ur ett kris- och beredskapsperspektiv. I ditt arbete kommer du ha omfattande kontakter, främst med Försvarsmakten men även med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och andra myndigheter.

Du kan
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant inriktning, alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har arbetat med kris- och beredskapshantering inom försvarssektorn, vid Regeringskansliet eller på annan myndighet. Har du högre utbildning i kris- och beredskapsplanering, exempelvis från Försvarshögskolan, är det meriterande. För tjänsten krävs att du har körkort, behärskar MS Office samt har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en utpräglad förmåga att se frågor ur ett övergripande strategiskt perspektiv samtidigt som du kan sätta dem i ett konkret sammanhang. Som person är du ansvarsfull, har lätt för att samarbeta med andra och har mod att agera efter din egen övertygelse. För tjänsten är det viktigt att du ser möjligheterna i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi ser också att du har förmågan att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Dahlstedt på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-05-20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.