Kvalificerad jurist till TCO

Rekryterare
TCO
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 14 maj 2018
Stängs
den 28 maj 2018
Kontakta
Per Anders Hilmersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

TCO söker kvalificerad jurist

13:48 9 MAJ, 2018

Vill du vara med och utveckla TCO till en ännu bättre påverkansorganisation gentemot beslutsfattare i Sverige och EU? Vi söker en kvalificerad jurist till vårt team Europa och juridik.

Arbetet
Du kommer att bevaka och påverka rättsutvecklingen inom arbetsrätten, EU-rätten och andra rättsområden av betydelse för TCO:s medlemsförbund och dess medlemmar. 
Du har nära samarbete med våra två andra jurister och övriga medarbetare på kansliet. Du företräder TCO externt, förvaltar nätverk och samarbetar med andra organisationer, nationellt och internationellt. Arbetet innebär en del resor, framför allt inom Europa.

Din kompetens
Vi söker dig som är jurist med flerårig erfarenhet av att arbeta som förbundsjurist eller motsvarande vid arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation. Tingstjänstgöring, processerfarenhet och erfarenhet från t.ex. arbete vid Regeringskansliet, Riksdagsförvaltningen och EU:s institutioner är meriterande.

Du behöver ha mycket god kunskap om svensk arbetsrätt och den svenska partsmodellen samt om EU-rätt och internationell rätt, särskilt inom arbetsrättens område. Vi ser gärna att du även har kunskap om mänskliga rättigheter (nationellt och internationellt) samt handels- eller skattefrågor.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande liksom erfarenhet av kommunikation via media och sociala medier.

Du delar TCO:s värderingar och har erfarenhet av facklig eller annan idéburen verksamhet.

Dina egenskaper
Dina personliga egenskaper är viktiga. Du ska vara analytisk, snabb och noggrann. Du tar egna initiativ och har lätt att prioritera och snabbt ställa om mellan olika arbetsuppgifter. Du har god förmåga att bygga nätverk och att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra i grupp.

Är du intresserad?
Vill du veta mer, kontakta oss:
Per Hilmersson, teamchef, 070-265 24 29
Lise Donovan, chefsjurist, 070-285 62 10
Magnus Lundberg, jurist och kontaktperson för Unionenklubben på TCO, 
072-577 67 61
Maria Hammarström, personalsamordnare, 070-236 69 36

Välkommen med din ansökan till personal@tco.se senast den 28 maj 2018.

TCO tillämpar kompetensbaserad rekrytering och erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vårt kansli ligger på Linnégatan 14 i centrala Stockholm.

TCO är en centralorganisation för 14 olika fackförbund med 1,3 miljoner medlemmar. 60 % är kvinnor. Vi är partipolitiskt fristående. I förbunden finns medlemmar inom både industrin, handeln, tjänstesektorn, kommuner och statlig verksamhet. TCO-förbunden organiserar viktiga samhällsbärande grupper som bland annat lärare, poliser, sjuksköterskor och journalister.

Liknande jobb

Liknande jobb