Säkerhetsstrateg för mötes- och eventsäkerhet till säkerhetsenheten samt Visit Linköping & Co

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 18 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Ref:
1242
Kontakta
Johan Edvardsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Säkerhetsstrateg för mötes- och eventsäkerhet till säkerhetsenheten samt Visit Linköping & Co

Om Kommunledningsförvaltningen och Visit Linköping & Co
I en stor och innovativ kommun som Linköping har Kommunledningsförvaltningen en viktig central samordnande roll. Genom att ge service och stöd till medborgare, företag, organisationer och andra förvaltningar skapas goda möjligheter att utveckla och förverkliga idéer.

Visit Linköping & Co är Linköpings besöksnäringsbolag. Bolaget marknadsför och utvecklar Linköping som en av Sveriges ledande besöks-, evenemangs-, och mötesdestinationer. Tillsammans med kommunen och näringsliv jobbar Visit Linköping & Co med att öka tillväxten i besöksnäringen i Linköping och skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och besökare.  

Om arbetsplatsen
Linköpings tillväxt är stark och Visit Linköping & Co är inne i en riktigt spännande utveckling i sitt intensiva arbete med Linköpings eventstrategi och stora utvecklingsprojekt inom besöksnäringen. Vårt mål är högt satt, 2030 ska vi vara en av Sveriges tre främsta evenemangs- och mötesstäder.

Med anledning av Linköpings kommuns strävan att bli en marknadsledande kommunaktör inom området möten och event söker vi nu en säkerhetsstrateg med placering vid kommunens säkerhetsenhet och Visit Linköping & Co i Linköping. Tjänsten är tvådelad där du i ditt arbete kommer att rapportera direkt till kommunens säkerhetschef samt till vd för Visit Linköping & Co.

Arbetsbeskrivning
Som säkerhetsstrateg för mötes- och eventsäkerhet har du det strategiska och operativa ansvaret för eventsäkerhet med särskilt uppdrag och ansvar för säkerheten vid Visit Linköping & Co. Hos oss får du möjlighet att vara med och skapa trygga och säkra möten och event, både som kravställare och direkt ansvarig för verksamhetsområdet. Du ingår även i den totala säkerhetsfunktionen vid Kommunledningsförvaltningen och ingår i säkerhetsenhetens mötesstruktur.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att: 

  • Upprätta adekvata handlingsplaner.
  • Utföra riskanalyser och kontroller med syfte att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet före, under samt efter aktuella möten och event. Du vidtar olika typer av säkerhetsåtgärder för att dämpa faror och arbetar operativt och strategiskt med riskminimering.
  • Tillhandahålla råd och stöd till leverantörer och medarbetare i frågor gällande säkerhet och trygghet inom ansvarsområdet.
  • Arbeta med långsiktig kompetenshöjning och kvalitetssäkring både mot leverantörer såväl som kommunens egen personal inom ansvarsområdet.
  • Samverka med bl.a. polis, ambulans, räddningstjänst, MSB och Region Östergötland vid evenemangsarbete.
  • Vid utvalda stora möten och event, vara operativ säkerhetschef med ansvar för planering av säkerhetsarbetet innan, under och efter genomförande.
  • Ansvara för den dagliga säkerheten på de av Visit Linköping & CO:s valda fastigheter för sin verksamhet (Linköping Konsert & Kongress, Saab Arena, Linköping Arena eller annan plats som krävs för verksamheten).

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. Du kan komma att ingå i beredskapstjänstgöring (TiB).

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom säkerhetsledning, polis, militär eller närliggande område som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildning inom incident och krisledning, eventsäkerhet eller crowd management är meriterande.

Vi söker dig som har bred kunskap inom säkerhetsområdet och riskanalysarbete. Meriterande är erfarenhet av evenemangssäkerhet eller motsvarande. Du har erfarenhet av strategiskt och operativt säkerhetsarbete samt stor erfarenhet av samarbete med ambulans, polis och räddningstjänst. Du har gedigen kunskap om Ordningslagen, Lagen om skydd mot olyckor, Arbetsmiljölagen samt Systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1). Du är van att arbeta i administrativa system för riskanalysarbete samt i Officepaketet. Har du erfarenhet av planering och genomförande av event med förhöjd risk- eller hotbild, vana av att arbeta i projektform och/eller i ledande befattning, ser vi det som meriterande.

Tjänsten kräver B-körkort samt att du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person söker vi dig som tar ansvar för ditt arbete och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vi söker vi dig som är lyhörd och arbetar bra tillsammans med andra. Du är trygg i dig själv, i pressade situationer behåller du lugnet och fokuserar på rätt saker. Du kommunicerar tydligt och kan hantera komplexa problem.  

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Antal lediga befattningar: 1
Ref. nr: 1242

Kontaktpersoner
Johan Edvardsson
Säkerhetschef
013-205879

Johan Rustan
VD, Visit Linköping & Co
013-1900040

Olivia Käll
HR-konsult
013-263284

Janin Tekkeden
Facklig företrädare, SACO
013-20 67 80

Britt-Marie Sandström
Facklig företrädare Vision
013-207140
britt-marie.sandstrom@linkoping.se