Projektledare Bygg till Fortifikationsverket i Eskilstuna

Plats
Eskilstuna (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 20 juni 2018
Stängs
den 13 augusti 2018
Ref:
2353/2018
Kontakta
Agneta Arosenius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Projektledare - bygg

Eskilstuna

Ref 2353/2018

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi projektledare med inriktning bygg till Projektledningsenheten med placering i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som projektledare leder du investerings- och underhållsprojekt inom bygg och anläggning. Du ansvarar för genomförande av projekt med tillhörande infrastruktur från tidigt skede till överlämning av färdig byggnad/anläggning till förvaltning. I rollen ingår arbete med investeringsplanering och byggprocessutveckling samt kund- och myndighetskontakter. Du medverkar även vid upphandling av konsulter och entreprenörer. Tjänsten är förenad med resor inom Sverige.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har civil- eller högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad, bygg- eller installationsteknik, väg och vatten eller motsvarande. Alternativt har du ingenjörsutbildning på gymnasienivå inom området. Du har flerårig erfarenhet av att självständigt leda bygg- eller anläggningsprojekt med ansvar för tid och kostnad. I rollen är det viktigt med goda kunskaper i svenska och vana vid administrativa IT-system. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med god kunskap och praktisk erfarenhet av entreprenadjuridik. Meriterande är även erfarenhet från offentlig upphandling, arbete med miljöklassningssystem samt goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en kommunikativ person med goda ledaregenskaper och har förmåga att skapa goda samarbeten. Du är strukturerad och har en god organisationsförmåga som återspeglas i ditt arbete.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Agneta Arosenius, tfn 010- 44 44 826 eller HR-specialist Monica Henriksson, tfn 010- 44 44 287.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO 
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-08-13. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.