Universitetslektor i engelska till Högskolan i Borås

Plats
Borås (Kommun), Västra Götaland (SE)
Annonserat
den 27 juni 2018
Stängs
den 15 augusti 2018
Ref:
PA 2018/109
Kontakta
Maria Ferlin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Universitetslektor i engelska med inriktning mot språkvetenskap

Ref PA 2018/109

Högskolan i Borås är ett komplett lärosäte med universitetskvaliteter och med studenten i centrum. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolan i Borås har cirka 11 000 studenter och 730 anställda, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås. Vi bedriver forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Handel och IT, Människan i vården, Lärarutbildning och pedagogisk yrkesverksamhet, Resursåtervinning samt Textil och mode. Högskolan i Borås har fem examenstillstånd på forskarnivå inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Människan i vården, Resursåtervinning samt Textil och mode (generell och konstnärlig).

Sektionen för lärarutbildning söker en universitetslektor i engelska med inriktning mot språkvetenskap.

Arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination, planering och utveckling i lärarutbildningens program, främst i kurser i engelska i grund- och ämneslärarprogram men också i examensarbeteskurser. Aktuellt kursinnehåll är engelska språkets struktur och utveckling av studenters språkmedvetenhet. Den sökande kommer att vara drivande inom utvecklings- och kvalitetsarbete inom lärarutbildningarna, samt ha en viktig roll i utveckling av sektionens forskning. I arbetsuppgifterna ingår tid för forskning med 50% under två år under förutsättning att du är disputerad, samt att i samarbete med andra söka externa forskningsmedel. Att samverka med det omgivande samhället är också en del av arbetsinnehållet.

Sektionen bedriver lärarutbildning i Borås, Skövde och Varberg. Undervisning kan förläggas till dessa orter. Ämneslärarutbildning och grundlärarutbildning med inriktning mot årskurs 4-6 bedrivs endast i Borås.

Kvalifikationer
För anställningen krävs avlagd doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Du ska ha visad pedagogisk skicklighet och genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande minst 10 veckors heltidsstudier (15hp) eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Vidare ska du behärska svenska i tal och skrift.

Det är för anställningen meriterande med lärarutbildning med inriktning mot engelska. Erfarenhet av undervisning i såväl grundskola som vid högskola/universitet och deltagande i forskningsprojekt är även det meriterande. 

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 80-100%, enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2018/109

Kontakt 
Upplysningar om anställningen lämnas av Maria Ferlin via telefon 033- 435 41 46. Fackliga företrädare är Jonas Andersson, OFR-ST, Emma Almingefeldt, Saco-S och Susanne Björkdahl Ordell, OFR/Lärarförbundet, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:

  1. Personligt brev
  2. CV 
  3. Intyg/betyg och övriga merithandlingar

Kontakta HR om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-15.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.