Stabschef till Ekobrottsmyndigheten

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 29 juni 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Ref:
EBM2018-616
Kontakta
Monica Rodrigo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Stabschef
Stabschefen är chef för stabsenheten och utgör ett strategiskt stöd till generaldirektören i ledning och styrning av myndigheten. Stabschefen ingår i myndighetens ledningsgrupp, rapporterar direkt till generaldirektören och är också ställföreträdande generaldirektör. I rollen ingår att ansvara för samordning av huvudkontorets enheter samt bistå generaldirektören i myndighetens ledningsgruppsarbete. Stabschefen har ett övergripande samordningsansvar för myndighetens strategiska inriktning, budgetunderlag och årsredovisning. Stabschefen ska också svara för kontakter med bland annat regeringskansliet, riksdagen och övriga externa myndighetskontakter av strategisk betydelse samt ansvara för förberedelser och medverkan i generaldirektörens uppdrag.

Stabsenheten är en nyinrättad enhet och i dess ansvarsområde ingår också verksamhetsskydd, reception och lokalförsörjning. Generaldirektörens sekreterare ingår också i enheten. Stabschefen har verksamhets,- ekonomi- och personalansvar för enheten. Enheten består av fyra medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

 • relevant akademisk examen
 • mångårig erfarenhet av arbete i departement eller i myndighetsledning
 • goda kunskaper om statsförvaltningen och dess beslutsprocesser
 • förståelse för den politiska struktur som myndigheten verkar inom
 • erfarenhet av att företräda verksamhet nationellt och internationellt
 • erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
 • förmåga att tillsammans med generaldirektören driva och genomföra förändrings- och effektiviseringsarbete
 • dokumenterat god chefs- och ledarerfarenhet
 • mycket god förmåga att leda, utveckla och motivera kvalificerade medarbetare
 • erfarenhet av organisationsöverskridande samverkan
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Egenskaper 
Du är en stabil person med en mycket god samarbetsförmåga och förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du har ett gott omdöme och en hög integritet. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har en utpräglad ansvarskänsla och god förmåga att analysera och prioritera komplexa frågeställningar. Du är drivande och har ett stort intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor. Som person är du lyhörd, men kan fatta beslut och har förmåga att arbeta målinriktat ur ett verksamhets- och arbetsgivarperspektiv. Du har ett helhetsperspektiv och förmåga att agera utifrån organisationens totala behov.

Ekobrottsmyndigheten lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. 

Information om tjänsten
Tjänsten är placerad vid Ekobrottsmyndighetens huvudkontor i Stockholm. Vi sitter i moderna lokaler på Kungsholmen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske.

Information om anställningen lämnas av generaldirektör Monica Rodrigo tfn 010-562 90 01. Fackliga företrädare för SACO-S Lennart Gollard tfn 010-562 91 00, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan senast 20 augusti 2018

Liknande jobb

Liknande jobb