Chef verksamhetsstöd till Kungliga Biblioteket

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 29 juni 2018
Stängs
den 8 augusti 2018
Ref:
KB-2018-572
Kontakta
Rickard Stöhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

8_chafesannons kvinna.JPG

Chef till avdelningen för verksamhetsstöd

Stockholm

Ref KB-2018-572

Nu söker vi en kommunikativ och tydlig avdelningschef med förmåga att skapa förtroendefulla relationer som vill bidra till att utveckla och stödja KB:s kärnverksamhet.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef för verksamhetsstöd samordnar och utvecklar du avdelningens verksamhet. Du ansvarar för att avdelningen ger ett relevant stöd till kärnverksamheten och leder och utvecklar verksamheten mot uppsatta mål. I din roll kommer du även att samordna kontakterna med Regeringskansliet. Vidare har du budget-, personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvar för verksamhetsplanering och uppföljning på avdelningen. Som avdelningschef ingår du i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till riksbibliotekarien (myndighetschefen). Läs mer om vår verksamhet på www.kb.se 

Kvalifikationskrav

  • Högskoleutbildning inom relevant område eller annan utbildning som KB bedömer som likvärdig
  • Gedigen erfarenhet som chef för verksamhetsstöd, administrativ chef eller motsvarande från statlig myndighet
  • Bred erfarenhet av arbete med styrningsfrågor i staten
  • Goda kunskaper från något/några av avdelningens övriga verksamhetsområden 
  • Erfarenhet från ledningsgruppsarbete 
  • Mycket god kommunikativ förmåga, skriftlig och muntligt på svenska och god kommunikativ förmåga på engelska

Meriterande

  • Erfarenhet av dialog och samverkan med Regeringskansliet
  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer

Som person är du drivande och har integritet. Du har förmåga att arbeta strukturerat, strategiskt och kommunikativt. Det gör att du bidrar till att skapa förtroendefulla relationer mellan både medarbetare, chefer och samarbetspartners. Du är trygg som chef och skapar en god arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid dina ledaregenskaper och dina personliga egenskaper.

Varaktighet
Detta är en tidsbegränsad anställning t.o.m. 31 december 2019 men möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Avdelningen för verksamhetsstöd
Avdelningen verkar för god intern styrning och kontroll på myndigheten och ansvarar för verksamhetsstyrning, HR, ekonomi, upphandlingssamordning, arkiv och registratur, fastighetsfrågor, juridik, säkerhet samt internservice. På avdelningen finns tre enheter; HR-enheten som leds av HR-chefen, ekonomienheten som leds av ekonomichefen samt enheten för internservice och säkerhet som leds av säkerhetschefen. På avdelningen finns även myndighetens verksamhetscontroller som är direkt underställd avdelningschefen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder? välkommen att kontakta Rickard Stöhr, HR-chef, 070-007 31 34 eller Anna Sundquist, HR-generalist, tfn: 010-709 31 40. 

Fackliga kontaktpersoner är Anneli Granholm, för ST-KB, 010-709 33 19 och Anneli Modén, för SACO-KB, 010-709 34 35.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-08 till diarienummer: KB-2018-572. 

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 320 medarbetare. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet. 

Kungliga biblioteket har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.