VD parkeringsbolag - Örebro kommun

Rekryterare
Örebro kommun
Plats
Örebro (Kommun)
Annonserat
den 29 juni 2018
Stängs
den 7 augusti 2018
Ref:
p-bolag
Kontakta
Ann Peyron Östlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

 

_G6Q2446+svartvitt.jpg

VD till ett nytt kommunalt parkeringsbolag

Ref p-bolag

Du kommer till en helt ny verksamhet i en växande stad. Du får möjlighet att bygga och utveckla en verksamhet som är en viktig del i Örebros utveckling. Koncernsamverkan är väl utvecklad i kommunen, och du blir delaktig i teamet med övriga VD:ar och Kommundirektören som tillika är VD i Örebro Rådhus AB. Välkommen till ett väl fungerande och trevligt sammanhang med en etablerad koncernstruktur och en engagerad ägarstyrning.

Örebro är Sveriges sjätte största kommun och har ca 150 000 invånare med 165 olika nationaliteter. Örebro kommun jobbar långsiktigt och hållbart för att vara en attraktiv kommun för både människor och företag och drivs av att skapa en enklare vardag för alla. Visionen är att vara ”Skandinaviens mest attraktiva medelstora stad”.

Sedan flera år tillbaka har Örebro Kommun undersökt möjligheten att bilda ett kommunalt P-bolag.  Parkeringsfrågan har blivit allt viktigare, ur flera aspekter. Fler vill leva och bo i Örebro, det finns stort behov av nya bostäder på både kort och lång sikt.  Syftet med bildandet av ett kommunalt parkeringsbolag är bland annat att utnyttja mark effektivare, styra mot bostäder istället för parkeringsplatser och ett parkeringsbolag blir ett instrument för kvalitativ styrning i stadsplaneringen. Parkeringsbolaget blir ett helägt bolag i Rådhus AB som är Moderbolag i Koncernen för kommunens aktiebolag.

Vill du bli VD för vårt nya Parkeringsbolag?
Ditt uppdrag blir att etablera och bygga verksamheten, omsätta mål till handling och resultat, skapa strukturer, fylla bolaget med innehåll, skapa intäktsmodeller, bygga organisationen utifrån de ägardirektiv som getts från Kommunstyrelsen.

Du kommer att rapportera till en politiskt tillsatt styrelse och bolaget ska drivas på affärsmässiga grunder men givetvis i balans med ett samhällsnyttigt perspektiv och med Örebros vision och strategiska målområden i fokus.

Kompetenskrav

  • relevant akademisk utbildning, sannolikt inom ekonomi, teknik, samhällsbyggande eller liknande
  • flerårig erfarenhet från eget framgångsrikt resultatansvar, P/L innebärande bolagskunskap, gärna erfarenhet bygga och utveckla en verksamhet
  • försäljning och ”göra affärer”, ha slutit affärsöverenskommelser/förhandlat
  • erfarenhet från, eller kunskap om, arbete i en politiskt styrd organisation innebärande förståelse för den demokratiska processen och politikens villkor
  • intresse och engagemang för samhällsbyggande. Erfarenhet av arbete inom fastighet, bygg eller samhällsplanering är en merit
  • behärska svenska och engelska väl i tal och skrift

Vi tror att du är resultatorienterad och affärsmässig, kan leda och verka utifrån företagsekonomiska grunder i kombination med ett samhällsnyttigt perspektiv. Du är idérik och entreprenöriell, entusiasmerar och får andra med dig. Att du förstår, kan läsa och tolka politiska förväntningar, leda ned i affärsmål är viktigt liksom lyhördhet för de politiska målbilderna. Du är relationsorienterad och kan bygga ett lag och trivs i samarbete med andra både i din organisation och i samarbetet med styrelsen, kommunen och externa parter. Du har kommunikativ förmåga, utvecklar och bygger hållbara relationer. Strategisk förmåga och uthållighet borgar för ett långsiktigt perspektiv, att kunna se helheter, bygga verksamheten för Örebros framtid.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Omfattning och tillträde 
Tillsvidare, heltid
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

Ansökan 
Sista ansökningsdag är 7 aug 2018.

Rekryteringen sker i samarbete med SOURCE, och som en del i urvalsprocessen kan tester komma att användas. Du kan också visa ditt intresse via Source’s hemsida www.source-executive.se

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Kontaktpersoner
Ann Peyron Östlund
Rekryteringskonsult, Source
070-878 42 26

Christel Persson
Rekryteringskonsult, Source
073-655 23 00