Controller till Riksarkivet

Rekryterare
Riksarkivet
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 2 juli 2018
Stängs
den 7 augusti 2018
Kontakta
Peter Carlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksarkivet söker Controller

Ref RA 2018/6572

Riksarkivet är en kulturmyndighet, med uppgift att vara statlig förvaltningsmyndighet för arkivfrågor. Vi har sedan 1618 bevarat statens handlingar, alltifrån medeltida pergamentsbrev till dagens digitala uppgifter. Vi säkrar morgondagens samhällsinformation och möter kraven på snabb och enkel tillgång till information ur arkiven.

Med vår kunskap och initiativkraft säkerställer vi samhällets arkivinformation och gör den möjlig att använda. Tillsammans skapar vi framtidens historia.

Om tjänsten 
Vi söker dig som vill jobba med ekonomistyrning på en centralt placerad position vid Riksarkivets ekonomienhet. Ekonomienheten består idag av 9 personer och ingår i den administrativa avdelningen. Som Controller samordnar du myndighetens budget och deltar aktivt i dialogen med verksamheten i budget-, uppföljnings- och prognosfrågor.

Du kommer att arbeta med projektredovisning kopplat till olika finansieringsformer som Forsknings och utvecklingsanslag (FoU), avgifter och externa bidrag.

Du kommer också ansvara för Riksarkivets uppföljningssystem som ska upphandlas efter sommaren. Ansvaret innebär implementering, utveckling och underhåll av systemet samt utbildning av våra medarbetare.

Om dig
Du har en akademisk examen inom ekonomi och erfarenhet av projektredovisning samt EU-redovisning. Du har mycket goda kunskaper i excel och det är meriterande om du har kunskaper i ekonomisystemet Agresso och/eller BI-system.

Som person är du utvecklingsorienterad, analytisk och strukturerad. Du har en välutvecklad kommunikativ förmåga och samarbetar gärna med kollegor inom myndigheten. Personen vi söker har också ett starkt eget driv och kan både initiera nya lösningar och underhålla samt slutföra projekt som påbörjats.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsplats: Stockholm

Tillträde: enligt överenskommelse

Ansök senast: 2018-08-07

Du måste vara svensk medborgare eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Vi kommer därför att göra en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). 

Inför rekryteringsarbetet har Riksarkivet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner
Peter Carlsson
Ekonomichef
010-476 7234

Anna Forslund
ST
010-476 8462

Jenny Modig
SACO
010-476 75 63