HR-strateg kompetensförsörjning till SiS

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 3 juli 2018
Stängs
den 15 juli 2018
Ref:
2.9.1-2582-2018
Kontakta
Katarina Tillgren
Kategori
HR / Personal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

HR- strateg inriktning kompetensförsörjning

Arbetsplatsbeskrivning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en HR- strateg inom området kompetensförsörjning. Du kommer att tillhöra personalavdelningen som består av 15 personer. Tillsammans med en kollega på personalavdelningen kommer du att ansvara för strategiska frågor som rör kompetensförsörjning på myndighetsövergripande nivå. Det innebär bland annat att du kommer utveckla och förvalta riktlinjer och strategier inom området, framförallt gällande rekrytering, chefs- och medarbetarutveckling. Du projektleder upphandling där det är aktuellt, exempelvis LMS eller leverantörer av chefsutbildning. I tjänsten ingår även att samordna och hålla i utbildningsinsatser gällande ovanstående områden. Arbetet är till största delen strategiskt och utvecklingsinriktat, där ditt arbete kommer vara ett viktigt bidrag i vårt gemensamma arbete att skapa ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare och chefer. Kvalifikationer

Du ska - Ha en högskoleutbildning inom personalområdet alternativt annat relevant område - Ha minst fem års erfarenhet av arbete med kompetensförsörjning på strategisk nivå - Ha arbetat med att leda och ta fram chefsutbildningar. Du bör - Ha erfarenhet av personalarbete inom statlig verksamhet - Utöver kompetensförsörjning, ha erfarenhet av andra delar inom HR- området, exempelvis arbetsmiljö eller arbetsrätt - Ha arbetat i en större, geografiskt spridd organisation. Du är För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en självgående och relationsskapande person. Du tar gärna initiativ du är bra på att driva frågor och projekt från start till mål. Givetvis är du bra på att samarbeta med kollegor på olika nivåer i organisationen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2018-07-15 Referensnummer: 2.9.1-2582-2018 
Välkommen att söka genom att: 

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Fackliga företrädare

Katarina Tillgren
HR-direktör
010-453 40 23

Marie Friis 
ST/OFR
010- 453 41 25

Taina Niskala 
Saco
010-453 40 35

Mikael Bergkvist 
SEKO
070 372 22 18

Övrigt
Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.