Logistikchef till Yaskawa Nordic AB

Plats
Torsås (Kommun), Kalmar
Annonserat
den 4 juli 2018
Stängs
den 22 juli 2018
Kontakta
Jonas Österbo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Logistikchef

Arbetsgivare Yaskawa Nordic AB Motoman
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Inköp/Lager/ Logistik
Ort Torsås
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-07-22

YASKAWA Nordic AB är ett av Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Japanska YASKAWA Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. YASKAWA erbjuder automations- och robotlösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden.

Yaskawa Electric Corporation i Japan har beslutat att investera i sin anläggning i Torsås. En helt ny industribyggnad på ca 2000 kvm kommer att byggas och beräknas vara klar till sommaren 2018. Den här spännande utvecklingen skapar förutsättningar för bland annat en bättre intern logistik och arbetsmiljö.

Det går bra för oss. Efterfrågan på våra produkter ökar starkt, och som en följd av det även kraven fortsatt på effektivitet och leveransförmåga. Vi erbjuder nu ett ledarskap för en mycket viktig funktion i vår produktionsorganisation som logistikchef.

Intern logistik omfattar godsmottagning, förråd, packning, emballage, interna transporter, truckpark, inventering, skeppningsdokumentation, transportbokning och lastning. Till detta kan du även addera operativt inköp.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha personalansvar för fem inköpare samt en arbetsledare vilken har det dagliga ansvaret för sitt team av lagerarbetare samt truckförare. Ansvar för budget; omfattande personalkostnader, förbrukningsmaterial och investeringar Fullt resultatansvar för funktionens leveransförmåga och kostnader. Ansvar för att driva ständiga förbättringar samt utveckla flöden och administrativa system i verksamheten.

Rollen är både strategisk och operativ. Du ska själv och tillsammans med medarbetarna analysera och effektivisera det interna flödet med hänsyn till såväl befintliga som framtida rutiner och system. Inget är för smått eller för stort för att analyseras, ifrågasättas och förbättras. Leveransprecision, kundfokus, servicetänkande samt ordning och reda är viktiga honnörsord för oss. I ditt arbete har du också samarbete med andra chefer och kollegor inom produktionsorganisationen och processen.

Din profil
Vi söker dig som har en god industriell bakgrund, gärna från företag med hög produktionsvolym, dokumenterad ledarerfarenhet och kompetens inom området internlogistik. Utbildning på högskolenivå med inriktning logistik eller annan utbildning med lång erfarenhet.

Du förstår sannolikt rollen utifrån vår beskrivning. Du känner att du har rätt kunskap och dessutom ett starkt engagemang för att utveckla människor och verksamheter. Du har förståelse för moderna produktionsprinciper och god förmåga att praktisera dem. Processorienterat arbetssätt och affärsverksamhet med tydliga resultatkrav bidrar till att skapa den miljö som du behöver för att trivas.

Som ledare är du mån om att involvera medarbetarna, men samtidigt beredd att ställa tydliga krav och fatta självständiga beslut. Du vill vara ledare och vågar vara chef, och arbetar gärna med attityder och förändringar, både i med- och motgång.

Vissa beskriver dig som prestigelös med sunt förnuft. Andra påtalar din helhetssyn och ditt samtidiga fokus på detaljer. Viktigt är att du parar analysförmåga med förmåga att få saker och ting gjorda.

Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och god kunskap om data/IT-system. Tyska och andra språk är meriterande. B-körkort är ett krav.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen.

Ansvarig rekryterare är Jonas Österbo och nås på 0768-99 85 77 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!