Kvalitetschef till Yaskawa Nordic AB

Plats
Torsås (Kommun), Kalmar
Annonserat
den 4 juli 2018
Stängs
den 22 juli 2018
Kontakta
Jonas Österbo
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kvalitetschef

Arbetsgivare Yaskawa Nordic AB Motoman
Rekryteringsområde Tjänstemän
Uppdragstyp Rekrytering
Område Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort Torsås
Platser 1
Sista ansökningsdatum 2018-07-22

YASKAWA Nordic AB är ett av Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Japanska YASKAWA Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. YASKAWA erbjuder automations- och robotlösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden.

Yaskawa Electric Corporation i Japan har beslutat att investera i sin anläggning i Torsås. En helt ny industribyggnad på ca 2000 kvm kommer att byggas och beräknas vara klar till sommaren 2018. Den här spännande utvecklingen skapar förutsättningar för bland annat en bättre intern logistik och arbetsmiljö.

Det här är befattningen för dig som vill skapa en ny funktion och avdelning samt arbeta operativt och strategiskt med kvalitetsfrågor på ledningsnivå i ett producerande, affärsmässigt och utvecklande sammanhang.

Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är att leda, samordna och utveckla företagets samlade kvalitets- och förbättringsarbete. Du har ett nära samarbete med medarbetare på alla nivåer i företaget; dels lokalt, dels med företrädare för koncernens globala kvalitetsorganisation. Du har också många externa kontakter, inte minst med kunder och leverantörer. Du kommer få möjlighet att bygga upp en kvalitetsavdelning där du kommer att inneha personalansvaret för ett mindre antal medarbetare

Din uppgift blir att vidareutveckla kvalitets- och miljösystemet i företaget. Vi har idag system och rutiner för arbetet men har nu kommit in i en ny fas i utvecklingen. Verksamheten växer, kundkraven ökar, leverantörer tar större ansvar och våra egna arbetsinsatser i produkterna förändras med detta. Uppdraget innebär att ytterligare lyfta fram kvalitetsfrågor, vidareutveckla kvalitetsarbetet och skapa större fokus kring frågorna i vardagen samt stödja cheferna i deras arbete. Vi är 9001 och 14 001 certifierade. Ett av dina första uppdrag hos oss blir att ansvara för vår externa revision under hösten/vintern 2018.

Din profil?
Vi söker dig som är ingenjör med flerårig arbetslivserfarenhet samt en god teoretisk plattform för kvalitetsarbete. Du ska ha god kunskap om moderna produktionsfilosofier, ha en affärsmässig syn på kvalitetsarbete samt en stark känsla för kundernas och den interna organisationens behov. Du är mån om att relatera kvalitetsarbetet till såväl produkter och ”daglig drift” som till system och processer.

Du har tidigare verkat som ledare eller kanske är detta ditt första chefsuppdrag? Du har stor förmåga att entusiasmera kring dina frågor och är en pedagog. Du är drivande men samtidigt prestigelös och brinner för kvalitetsfrågor ”på golvet”. Du har också en förmåga att se helheten av alla detaljfrågor.

Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och god kunskap om data/IT-system. Tyska och andra språk är meriterande. B-körkort är ett krav.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen

Ansvarig rekryterare är Jonas Österbo och nås på 0768-99 85 77 eller på jonas.osterbo@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!