Socialchef till Upplands-Bro kommun

Plats
Upplands-Bro, Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2018
Stängs
den 27 augusti 2018
Kontakta
Josefin Johansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

SOCIALCHEF TILL UPPLANDS-BRO KOMMUN
Upplands-Bro välkomnar dig till en kommun i stark tillväxt där utveckling står i centrum. Verksamheterna bidrar till kommunens vision ”Kommunen som ger plats”. Nyfikenhet, omtanke och liv är de kärnvärden som Upplands-Bro vilar på, både nu och i framtiden. För att uppnå visionen behöver vi kunna erbjuda en socialtjänst i toppklass. Och vi är på god väg. Vår socialchef går till årsskiftet i pension och därför söker vi nu hennes efterträdare. 

Uppdraget:
Som socialchef arbetar du på kommunstrategisk nivå med att leda och driva hela socialtjänstens område framåt. Ledorden i vårt arbete och förhållningssätt är Helhetssyn, Engagemang och Professionalitet och med dem som ledstjärna driver du utvecklingen av Socialkontorets verksamheter. Socialkontoret är organiserat i tre myndighetsenheter; biståndsenheten för äldre och funktionshinder, vuxenenheten och barn- och ungdomsenheten samt två avdelningar; utföraravdelningen och avdelningen för kvalitet- och verksamhetsstöd. Upplands-Bro är en kommun under stark tillväxt och för att möta framtidens behov har socialchefen i uppdrag att arbeta med:

  • Strategiska och verksamhetsnära frågor med fokus på utveckling och omsorg för människor i behov av stöd.
  • Skapa förutsättningar för att samlade resurser används effektivt för att på bästa sätt svara upp mot brukares och klienters behov.
  • Verka för en god och tydlig dialog med förtroendevalda och omsätta politiska beslut till en daglig operativ verksamhet.
  • Leda, stötta och utveckla cheferna inom Socialkontorets organisation med huvudfokus på verksamhetens uppdrag.
  • Ingå i kommundirektörens ledningsgrupp och bidra till en positiv utveckling av alla kommunens verksamheter.
  • Anpassa verksamheten efter nya behov och skapa ett klimat som entusiasmerar medarbetarna att tillsammans arbeta mot uppställda mål, samtidigt som en budget i balans är en självklarhet.
  • Ha ett övergripande ansvar för Socialnämndens organisation och ekonomi.

Din profil:
Vi söker dig som har högskoleutbildning med social inriktning och gedigen erfarenhet från socialtjänstens område där du uppnått framgångsrika resultat. Från tidigare erfarenhet av personalansvar har du upptäckt att du är en skicklig ledare som har förmåga att leda andra på ett entusiasmerande och förtroendeingivande sätt. Du har vana av att arbeta i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av att leda chefer. Eftersom vi är inne i en stark tillväxtfas behöver du ha vana av att driva utvecklingsarbete. 

Du har förmåga att fånga upp verksamhetens behov och hitta lösningar för att effektivt bemöta dessa samtidigt som du säkerställer en hög kvalitet i verksamheten. Som ledare är du trygg och målinriktad och drivs av att åstadkomma resultat tillsammans med andra. Du bjuder in till delaktighet och kan motivera dina beslut på ett tydligt, professionellt och respektfullt sätt. 

Välkommen till det spännande arbetet att driva utveckling och kvalitet i en kommun i stark tillväxt. Din blivande arbetsplats ligger i direkt anslutning till Kungsängens station.

Ansökan
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och personligt brev via signerarekrytering.se. Intervjuer sker löpande under augusti och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, allra senast den 27/8. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60.Fackliga representanter nås via kommunens växel, telefon 08-581 690 00.