Chef för ekonomi och administration till Västmanlands Teater

Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 5 juli 2018
Stängs
den 4 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Västmanlands Teater är ett kommunalförbund som ägs av Region Västmanland och Västerås Stad. Teaterns uppdrag är att producera, arrangera och stödja teaterverksamhet i Västmanlands län. Omsättningen för 2016 uppgår till 36 miljoner kronor och cirka 25 tillsvidareanställda samt ett stort antal visstidsanställda personer som arbetar på teatern. Västmanlands Teaters värdeord är lekfull, modig och öppen och används som riktning för teaterns interna, externa och konstnärliga arbete.

Västmanlands Teater söker Chef för ekonomi och administration

Som chef för ekonomi och administration kommer du att vara en viktig del av teatern. Du kommer att ha ansvar för ekonomifunktionen samt för den ekonomiska styrningen. Du ansvarar också tillsammans med teaterchef för kontakterna med Region Västmanland, Västerås Stad och den politiskt tillsatta styrelsen.

Du är en del av ledningsgruppen, har personalansvar för medarbetarna på avdelningen för ekonomi och administration och rapporterar till teaterchef. Dina närmaste medarbetare är löneadministratör och verksamhetskoordinator. I avdelningen ingår även reception, biljettkassa, vaktmästeri, publikvärdar och Teatercafé.

Vi letar efter dig som har erfarenhet som ekonomichef eller motsvarande erfarenhet i ledande ställning med personalansvar. Du har tidigare arbetat som ekonomichef eller controller och har relevant utbildning inom ekonomiområdet. Du har praktisk erfarenhet av budgetering, bokslut, uppföljning, verksamhetsplanering och rapportering till styrelse och huvudmän.

Du är en van processledare, har tidigare drivit utvecklingsarbete i kreativa miljöer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och beställarkompetens inom IT-området. Det är meriterande med branschvana, att ha arbetat i en offentligt finansierad verksamhet och att ha kompetens inom avtals- och arbetsrätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen krävs att du har lätt att kommunicera och skapa förtroende. Du är intresserad av affärs- och verksamhetsutveckling och är noggrann, analytisk och strukturerad. Tillsammans med ledningsgrupp och teaterchef skapar du förutsättningarna för att ge publiken i Västmanland underhållande, omvälvande och oförglömliga upplevelser.

Västmanlands Teater värdesätter mångfald och arbetar aktivt mot alla former av diskriminering.

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Information om tjänsten lämnas av
Teaterchef Niklas Hjulström, niklas.hjulstrom@vastmanlandsteater.se
Facklig kontakt Helena Tunong, TF avd 14, helena.tunong@vastmanlandsteater.se

Välkommen med din ansökan senast den 1 augusti 2018 till Niklas Hjulström niklas.hjulstrom@vastmanlandsteater.se

Intervjuer sker löpande.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsbolag.