Projektchef till Specialfastigheter

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 26 augusti 2018
Kontakta
Mikael Alfredsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Välkommen till en värld full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan.

Vår organisation bygger på tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 24 miljarder kronor. Vi är drygt 145 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

2018 placerade vi oss högst i Nyckeltalsinstitutets mätning Attraktiv Arbetsgivarindex. Mätningen beskriver arbetsvillkoren i en organisation genom nio nyckeltal. Specialfastigheter har placering 1 av 235 medverkande organisationer.

Om tjänsten
Som projektchef hos Specialfastigheter kommer du att få arbeta med ny- och ombyggnationer samt underhållsrelaterade projekt av fastigheter med stort fokus på säkerhet. Projekten drivs i nära samarbete med vår förvaltningsorganisation och våra hyresgäster. Som projektchef driver du själv flera olika projekt samtidigt som du ansvarar och coachar ett antal externa projektledare som arbetar för Specialfastigheter samt som mentor till våra biträdande projektledare. Du blir en del av ett team med ett femtontal medarbetare av projektchefer, projektledare och biträdande projektledare vilka idag utgår från Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund. Du arbetar rikstäckande då Specialfastigheters fastigheter finns i hela landet, vilket innebär att tjänsten innefattar en del resor. Du utgår från Stockholm och rapporterar till vår chef för Projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Du förväntas självgående ansvara för utveckling och genomförande av projekt i enlighet med Specialfastigheters övergripande mål och riktlinjer 
- Du leder och ansvarar för Specialfastigheters projekt gentemot hyresgäster, affärsområdeschefer och förvaltare under hela projektprocessen från planering till   överlämning till förvaltning
- Du ansvarar för upphandling/avrop av erforderliga konsulter och entreprenörer i samarbete med vår inköpsenhet
- Du följer upp och säkerställer leverans i enlighet med fastställda kvalitets-, miljö-, ekonomi- och tidsramar
- Du ansvarar för samtliga myndighetskontakter och säkerställer att myndighets tillstånd erhålls och krav efterföljs
- Du agerar rådgivare och verkar som sakkunnig vid underhållsåtgärder och större entreprenader
- Delta i resursplanering av projektportföljen
- Stötta externa projektledare i SPF-specifika frågor
- Initiera och driva erfarenhetsåterföring från dina projekt till företaget och projektteamet 

Kvalifikationer
Vi förväntar oss att du har civilingenjörs-/högskoleexamen inom det byggtekniska området samt minst fem års erfarenhet av liknande arbete. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av projektledning i projekt om cirka 10-300 mkr. Utöver detta bör du ha förhandlingsvana samt en god förmåga att planera projekt med hänsyn till ekonomi, tid och resurser. Vidare värdesätter vi erfarenhet av upphandling av konsulter och entreprenörer samt kunskap i entreprenadjuridik och LOU.

Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i nära samarbete med både kunder och andra intressenter såväl som med vår egen förvaltningsorganisation. Som person söker vi dig som är sakkunnig, strukturerad och analytisk. Du är en trygg och stabil person med naturlig fallenhet för en god och framgångsrik kommunikation i tal och skrift. Du kan förstå och tillämpa affärsmässiga principer. Du bör även ha energi, vara uthållig och handlingskraftig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna ett stort intresse för fastigheter och byggprojekt tillika en god helhetsförståelse för branschen. Utöver detta är erfarenhet av att självständigt driva projekt i säkerhetskritiska miljöer samt arbete enligt LOU meriterande.

Placering
Din placeringsort blir Stockholm men då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innefattar tjänsten resor och körkort för personbil är ett krav.

Varaktighet
Tillsvidare

Tillträde
Enligt överenskommelse

Övrigt
Utifrån våra säkerhetskrav måste du ha ett svenskt medborgarskap. I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Marie Ahlström, tel. 010-788 62 30
Ledarna, Lena Brundin, tel. 010-788 63 30
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 82
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Ansökan
Tycker du att tjänsten som projektchef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är 26 augusti.

Kontaktpersoner
Mikael Alfredsson
Chef Projekt
010-788 62 06
mikael.alfredsson@specialfastigheter.se

Christina Burlin
HR-chef
010-788 62 03
christina.burlin@specialfastigheter.se