Enhetschef UFV-ekonomi till Uppsala Universitet

Plats
Uppsala
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 22 augusti 2018
Ref:
UFV-PA 2018/2659
Kontakta
Eliane Forsse
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Avdelningen för ekonomi och upphandling (AEU) är en del av Uppsala universitets förvaltning och består av fem enheter. Avdelningen ansvarar för att universitetets samlade ekonomiska redovisning är rättvisande och att betalningsströmmarna är säkra. En av huvuduppgifterna är att ge verksamheten stöd och råd inom det ekonomiadministrativa området samt skapa förutsättningar för ekonomisk information av hög kvalitet i syfte att underlätta för beslutsfattare inom och utom universitetet. Vi sitter i nya moderna lokaler i Segerstedthuset, där universitetets förvaltning är samlad.

Enheten UFV-ekonomi är placerad på AEU och består i dagsläget av nio medarbetare. I enhetens uppdrag ingår ansvar för det ekonomiadministrativa stödet vid universitetsförvaltningens avdelningar. Till detta hör exempelvis löpande redovisning, budget, uppföljning och analys av resultat, upprättande av ekonomiska beslutsunderlag och kostnadskalkyler samt råd och stöd till förvaltningens chefer och medarbetare.

Vi erbjuder dig: Spännande arbetsuppgifter med stor möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Hos oss arbetar du  tillsammans med prestigelösa och stöttande kollegor och deltar i att bygga upp och forma det verksamhetsnära ekonomistödet inom universitetsförvaltningen.

Arbetsuppgifter: Som enhetschef leder, samordnar och driver du arbetet vid enheten tillsammans med dina medarbetare. Du har ansvar för enhetens personal och ekonomi och är direkt underställd ekonomi-direktören. I rollen ingår att planera, leda och följa upp genomförandet av enhetens uppdrag och att samordna arbetet med övriga enhetschefer inom AEU. Du ingår också i avdelningens ledningsgrupp och verkar därigenom för hela avdelningens utveckling. Rollen omfattar även att ge stöd i och hantera ärenden inom ekonomiområdet.

Du kommer att arbeta aktivt med samarbeten och kontakter med såväl ledningsfunktioner inom universitetsförvaltningen som kollegor i organisationen. I arbetet ingår även att kontinuerligt följa de förändringar som sker inom ekonomiområdet.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har relevant akademisk examen, företrädesvis inom ekonomi eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt väl vitsordad dokumenterad erfarenhet av arbetsledning. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med ekonomifrågor såsom budget och uppföljning. Du har kännedom om och intresse för ekonomifrågor i allmänhet och verksamhetsnära stöd i synnerhet.

Du har dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt utvecklingsarbete av verksamhet såväl självständigt som i grupp. Som ledare tar du initiativ till förbättringar av verksamheten och genomför lämpliga åtgärder. Du skapar goda förutsättningar för dina medarbetare att genomföra sina arbetsuppgifter och utvecklas i sin yrkesroll. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi söker dig som uppvisar en god organisations- och samarbetsförmåga samt ett gott omdöme. Som person är du strukturerad och har fallenhet för administration med en mycket god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Arbetet kräver dessutom att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt god förmåga på engelska.

Meriterande: Erfarenhet av motsvarande arbete från statlig eller annan offentlig verksamhet är meriterande liksom erfarenhet av att leda under en förändringsprocess.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av Eliane Forsse, e-mail: eliane.forsse@uadm.uu.se, telefonnummer: 018 4711725.

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2018, UFV-PA 2018/2659

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.