Generalsekreterare till Barncancerfonden, Stockholm

Rekryterare
Barncancerfonden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Kontakta
Helena Vergara
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Genom ett hundratal forskningsprojekt per år försöker verksamheten hitta nya och bättre metoder som kan lindra och bota barncancer. Barncancerfondens förhoppning är att också kunna lösa barncancerns gåta.

Barncancerfonden finns till för att dämpa ovisshet och sorg hos familjerna som drabbas här och nu. Verksamheten driver cancersjuka barns frågor i samhället och är ute på skolor och i andra forum och berättar om barncancer och vad man gör för att bekämpa den.

Barncancer är den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år. Och varje år drabbas cirka 300 familjer av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos. Men det finns hopp. Tack vare gåvor från privatpersoner och företag överlever cirka 80 procent av barnen idag. På 1970-talet var förhållandet närmast det omvända. Barncancerfondens högsta önskan är att alla barn som drabbas av cancer ska bli friska igen.

Barncancerfondens uppdrag
”Vi bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.”

Barncancerfondens vision
”Vår vision är att utrota barncancer.”

Kärnvärden
Barncancerfondens kärnvärden är hopp, mod och ansvar.

  • Hopp - Vi sprider hopp till varandra och vår omvärld.
  • Mod - Vi visar mod genom att se verkligheten som den är.
  • Ansvar - Vi tar ansvar för barnen och familjerna.

Kompetensprofil - Generalsekreterare
Generalsekreteraren är övergripande ansvarig för Barncancerfondens verksamhet och vi söker en person med:

  • gedigen ledarerfarenhet och goda ledaregenskaper, som är inlyssnande och inkluderande, analytisk, har överblick och långsiktigt tänkande såväl som närvaro i det dagliga arbetet. Är en coachande ledare som främjar delaktighet i kort- och långsiktiga mål inom hela verksamheten. En ”Teamspelare”.
  • erfarenhet av övergripande verksamhetsansvar/resultatansvar
  • erfarenhet från och förståelse för varumärkesbyggande, samt erfarenhet av framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete
  • en god kommunikativ förmåga. Har förmåga att få förståelse för tankar och riktlinjer samt skapa engagemang kring dessa
  • med förmåga att bygga nätverk, marknadsorienterad
  • en stark drivkraft. Är målmedveten och resultatorienterad
  • affärsmässighet. Har en känsla för ekonomiska sammanhang och konsekvenser rörande verksamheten. Därmed även en känsla för marknadens behov

Sammantaget söker vi en marknadsorienterad och drivande person med ett mycket gott ledarskap och med engagemang för Barncancerfondens frågor. En utvecklingsorienterad person med en god förmåga att kommunicera med medarbetare och marknad. Vår blivande Generalsekreterare har ett genuint intresse för att utveckla och förvalta Barncancerfondens unika verksamhet och varumärke.

För ytterligare upplysningar, kontakta Researchkonsult Helena Vergara på Boyden Executive Search, hvergara@boyden.com. Vid intresse, vänligen sänd din CV med intresseanmälan till hvergara@boyden.com senast söndag 12 augusti.

PS. Vänligen notera att vi pga semestrar vänligen att få återkomma till dig snarast efter 12 augusti.